Anglické palačinky
Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným džemem, čokoládou, ořechy, šlehačkou apod.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 437 kJ / 1 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,54 g |
Tuky | 70,78 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 923 mg |
Sodík | 821 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 112,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglické palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZr5
Moje poznámka
Anglické palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZr5
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty
Přidáno 17. 10. 2025 17:33:02
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 31 minutami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 40 minutami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 59 minutami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 1 hodinou
Hovězí guláš
dejvi01 před 1 hodinou
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 1 hodinou
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 1 hodinou
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 2 hodinami
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
palacinky recept,
recept na palacinky,
palačinky,
palacinky recept sladke,
anglické recepty,
nejlepsi palacinky,
tenké palačinky,
recept na palačinky v angličtině,
vynikající tenké palačinky,
tenké palačinky recept,
recept palačinky,
nejlepší tenké palačinky,
palačinky s máslem,
recepty palačinky,
nejlepší palačinky recept,
recepty na palačinky,
palačinky recept na těsto,
anglicka jidla,
palačinky bez oleje,
anglické recepty v angličtině
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
máslo
Komentáře (168)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
...akorát jsem dal méně mouky. Každá mouka saje jinak, že
***
Hoďte oko na úvodní vííídeo...
Autoři si podle všeho trošku popletli používání příboru (PL + vidlička) při konzumaci palačinek...
Dneska budu dělat Anglické palačinky podle tohoto rcp; už ffčíl se těším
***
Bod 1. postupu: "Vše rozmixovat..."
Tomuto se říká: "ztraceno v překladu"
Si myslím, že těsto na palačinky se nemixuje
http://www.toprecepty.cz/recept/5494-francouzske-p...
přidávám další zasloužený bod
Všem moc ráda doporučuji a já zůstávám u receptu.
receptík je naprosto ůžasnej...Moc se u nás osvědčil...
nelepia sa, netrhajú sa takže bodík letí
Tyhle palačinky jsem dělala včera jako moučník po večeři. Z tohohle množství jsem měla 8 superteňoučkých palačinek. Osobně bych do nich dala asi míň vajec a rozhodně míň másla. Po usmažení jsem každou musela otřít kuchyňským ubrouskem, jak byly mastné. Ale chuťově nebyly špatné. A přítel z nich byl nadšený, bez mrknutí jich po večeři
Naplnila jsem zákyskou smíchanou s domácí marmeládou,byla to opravdu mňamka.
Dodávám pro stejné amatéry jako já, že těsta uděláte cca 8 ks na malé pánvi ( průměr 25 cm ). Na pánev jsem lila cca 80 ml. Takže když já, tak opravdu každý.
Rozhodující je rozpálení pánve - nejlepší jsou Tefal, které nikdy nepřipálí (tj. spálí, když se nedá pozor, ale nelepí) s "hotspotem". Pak jsou jedna jako druhá. Pokud se začne s málo horkou pánvičkou, špatně se to hlídá, aby byly dopečené a nespálené.
Doporučuju udělat těsto hustší, nechat dozrát, klidně hodinu a až pak doladit=doředit mlékem na správnou konzistenci.
Vejce stačí, jak píše Marta, 2 na půllitr mléka a 400 g mouky (to je ta hustá varianta k pozdějšímu doladění). O mouce říkají hezky v nějaké staré kuchařce: jen tu nejjemnější - každá jiná je příliš hrubá.