Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční tvarohový moučník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 808 kJ /
6 168 kcal
Bílkoviny82,06 g
Tuky362,41 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 961 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy639,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouka, tuk, cukr, prášek do pečiva a ze 2 žloutků uděláme těsto. Těsto je jako linecké a dáme ho na plech tak, aby okraje tohoto těsta byly i na bocích. Krok 2: 2 tvarohy, mléko, olej, žloutky a vanilkový pudink nalijeme na plech. Nejlépe je umixovat nebo ručním šlehačem ušlehat. Toto dáme péct. Krok 3: Asi 1/4 hodiny před upečením dáme: ušlehané bílky 5 ks, které zbyly s 25 dkg cukru a naneseme na celý moučník. Krok 4: Nejlépe poznáme, kdy máme ušlehané bílky dát na buchtu, když rukou sáhneme a směs tvarohu, mléka a pudinku je jako guma a nelepí se. Když je sníh růžový - je hotovo.

Zveřejněno 4. 8. 2008

Poznámka autorky bundada

Tento moučník vypadá složitě, ale opravdu není a stojí to za to si to dočíst a zkusit upéct. Je opravdu výborný. Chutná celé rodině. Pokud bude dotaz, odpovím .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER80

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER80

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

rada bych tento recept zkusila, ale nevim co je to 2 zeleny tvarohy???mekky nebo tvrdy???A kolik?? dekuji predem za info

uplne uzasny kolac jeden z mojich najoblubenejsich:-)dakujem ti za tento recept :-K

nejprve pečeme moučník bez bílků a to asi tak l5 MIN a když je tvaroh s pudinkem jako guma ,dáme ušlehané bílky a pečeme ještě tak 2O 25 min,. To poznáme bílky jsou nahnědlé.

Jak dlouho se to asi nechává péct??
Děkuji :-).

Je to prosím tak jak je to napsané v tom receptu. Vše se smíchá dohromady t.zn. pudinkový prášek ,mléko a a další a je to řídké a proto se těsto dá i na bok pekáče aby se tam ta řídká hmota udržela . Stačilo by to možná rozkvedlat kvedlačkou, ale já to dělám ručním šlehačem a je to za chvličku a lOO procentně pěkně rozmíchané. Bílky se šlehají normálně - ne v páře . Zkuste a nebojte se toho . Je to opravdu dobré a myslím, že to není asi tak drahé.

vypadá to luxusně, ale mám dva ( možná hloupé, ale raději se zeptám) dotazy. Ten pudink musím udělat nebo tam jen přidám prášek? A ty bílky se šlehají v páře?
Díky za rychlou odpověď, čím dřív to budu vědět, tím dřív vyzkouším :-)

Moc, moc dobré.:-p:-p:-p

Iljuso, vím, že je to recept od bundada, ale ty máš ode mne plus za krásné fotky.;-)

tak to musí být pochoutka, nahoře opečený bílkový sníh :-p

ten pudink uvařit nebo jenom pudink.prášek přimíchat k tvarohu:-?díky:-)

Vypadá moc hezky:yes:

Terko, raději vymaž , já byh vymazala tukem i vysyp hr. moukou.

chtela sem se zeptat jestli mam jeste necim vymazat ten plech nes tam dam to testo diky:-)

Tak přidávám foto v řezu. Nemělo to chybičku.

Tématické fráze:
tvarohový moučník, tvarohové moučníky, sváteční buchta, lehký sváteční moučník pudinkový, výborný tvarohový moučník, svatecni tvarohove rezy, výborný moučník, tvarohové moučníky na plech, moučníky na plech s tvarohem, linecké řezy s tvarohem, svatecni buchty, tvarohový moučník na plech, moučník z tvarohu, moučník s tvarohem, linecká buchta s tvarohem, buchta s tvarohem a pudinkem, moučník z bílků, sváteční dezert, moučníky s tvarohem, moučníky z tvarohu

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk, cukr, prášek do pečiva, žloutek, tvaroh, mléko, olej, žloutek, pudink vanilkový, bílek, cukr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu