Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev si oloupeme a očistíme.
Krok 2: Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve.
Krok 3: Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí).
Krok 4: V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství).
Krok 6: Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk).
Krok 7: Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Moje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 18 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 4 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 55 minutami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 3 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 4 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 4 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
kýta na mrkvi,
vepřová pečeně protýkaná,
kýta s mrkví,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
protýkání masa,
vepřová kýta recepty,
protýkaná vepřová pečeně,
vepřové s dušenou mrkví,
vepřové maso s dušenou mrkví,
vepřová kýta pečená v celku,
vepřová kýta použití,
vepřová kýta na paprice,
vepřové maso protýkané,
protýkaná hovězí pečeně,
vepřová pečeně z kýty,
pecena kyta s mrkvi,
protýkaná pečeně,
vepřová kýta mrkev,
kýta v mrkvi,
veprova kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (31)
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.