Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 0,84 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Moje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 21 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Čokoládový koláč s ovocem
Přidáno 20. 8. 2025 15:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové brownies
verisek08 před 1 hodinou
Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou
ZboSy před 1 hodinou
Cuketová polévka s nivou
Glapet před 2 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
pesmax před 3 hodinami
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 4 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
IIvveettaa před 4 hodinami
Grilované krevety
Hombr před 5 hodinami
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 6 hodinami
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 13 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 15 hodinami
Tématické fráze:
utopenci od jarouše recept,
západočeská kuchyně,
utopenci od jarouse,
utopenci s cerstvým zelím,
utopenecky salát,
vacsy,
klatovský deník,
vacsy utopenci,
vacsy system,
děláme utopence,
utopenci worcestr,
staroplzenecky utopenec,
klatovský deník recepty,
vacsy recepty,
zapadoceska kuchařka,
nakladani masa ve vakuu,
utopenecký salát recept,
recept utopenci od jarouše,
nakladani utopencu,
bio vac
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
koření nové koření,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koření country,
cukr
Komentáře (18)
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku
K receptu nejsou žádné komentáře.