Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký koláč. Osvěžující moučník, skládající se z vláčného tvarohového korpusu, broskvového kompotu a želatiny, je skvělou volbou. Je jen na vás, jaké ovoce do moučníku použijete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 087 kJ / 1 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,44 g |
Tuky | 83,48 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,15 g |
Sodík | 996 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 111,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme půl hrnku cukru a vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky, Heru, tvaroh, vanilkový cukr, kypřicí prášek, Zlaté klasy a půl hrnku cukr spolu promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto rozetřeme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 45-50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 5: Připravíme želatinu. Do hrnce dáme šťávu z kompotu s vodou (dohromady musí být 1 l). Přidáme 2 Zlaté klasy, solamyl a cukr. Vaříme, do zhoustnutí, želatina musí být čirá.
Krok 6: Na korpus naskládáme ovoce a zalijeme čirou želatinou. Necháme ve chladu ztuhnout.
Zveřejněno 30. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rm8p
Moje poznámka
Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rm8p
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
ovocny koláč s tvarohem a želatinou,
tvarohový koláč hera,
tvarohový koláč se zlatým klasem,
tvarohovy zakusek ze zlatym klasem,
múčniky poháre recepty,
tvarohový koláč so želatinou,
buchta se zlatým klasem,
tvarohove osviezujuce rezy,
tvarohovykolac,
tvarohový pohár,
zlaté řeřy s koláč s tvarohem,
bublanina se zlatým klasem,
recepty se zlatym klasem,
tvarohový koláč s ovocem hera,
kolac se zlatym klasem,
tvarohový koláč bez cukru,
ovocný koláč s tvarohem a želé,
osviežujúci ovocný koláč,
tvarohový koláč pizza,
řezy se zlatým klasem
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
kypřící prášek,
zlatý klas,
kompot broskvový,
šťáva z kompotu,
voda,
zlatý klas,
solamyl,
cukr,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)