Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové karbenátky ruské maminky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 680 kJ /
641 kcal
Bílkoviny108,68 g
Tuky22,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí mleté maso dáme do misky a přidáme k tomu žloutek. Krok 2: Rohlík si nakrájíme na kousky a namočíme do mléka, necháme chvilku stát a potom z rohlíků vymačkáme mléko a přidáme k masu (pokud není rohlík, přidáme strouhanku a trošku zalijeme mlékem), pak přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku a nakonec našlehané bílky. Krok 3: Z hotové směsi děláme placičky, které dáváme rovnou smažit na pánev.

Zveřejněno 31. 5. 2010

Poznámka autorky Veroly

Při výrobě karbenátků je potřeba, aby se z masa vymačkal vzduch a to tak, že si vezmu do ruky část směsi a mačkám maso tak dlouho až krásně drží tvar a nakonec vytvořím placičku. Karbenátky tak budou nadýchané a nedrolí se. Může se přidat i osmažená cibulka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové karbenátky ruské maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R78

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové karbenátky ruské maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R78

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí karbenátky, nadýchané karbanátky, nadýchané karbenátky, karbenátky z hovězího masa, ruské karbanátky, ruske maso, ruské recepty, nadýchané karbanátky diskuse, ruský karbanátky, nadýchané mleté maso, vyroba karbanatku, našlehané karbanátky, snehové s mleteho masa, ruské rohliky, ruská pánev, nadýchané karbanátky z z mletého masa, ruske placky recept, nadychany karbanátky, karbanatky rusky recept, nadychane smazene karbanátky

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, rohlík, mléko, česnek, sůl, pepř, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu