Valašské podlesníky
Tyto placky jsou voňavým pokladem tradiční valašské kuchyně. Bramborové těsto pečené na zelných listech je pochoutkou, která spojuje jemnost brambor s lahodnou vůní pečeného zelí.
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Moje poznámka
					 
				
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 20 minutami
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 38 minutami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 2 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 2 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 5 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 5 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 6 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 8 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 8 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							valašské recepty, 
						
						
							polesníky, 
						
						
							podlesnáky, 
						
						
							valašská jídla, 
						
						
							recepty z valašska, 
						
						
							podlisniky, 
						
						
							podlisniky, 
						
						
							valasske jidla, 
						
						
							valašské jídlo, 
						
						
							polesníky recept, 
						
						
							bila kava recept, 
						
						
							podlišník, 
						
						
							podlesniky na plechu, 
						
						
							bramborové podlesníky, 
						
						
							jídlo podlesníky, 
						
						
							valašská kuchařka, 
						
						
							pečeni podlesniku, 
						
						
							valašské podlistníky, 
						
						
							vareni podlesniky, 
						
						
							podlesnáky recept
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							listy zelné
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (40)
A ještě pro upřesnění - podlesník byl vždy na zelném listě. Co se peklo ze stejného těsta, ale na vymazaném plechu či pekáči, byla "latěna" a ta se dělala po celý rok a nejlépe s máslem a cukrem nebo povidly. jo, a musela křupat
Tož sa mivajte a aby sa Vám aj dařilo tých starých dobrých recepisů kopec vnésť zpátky do moderního života
Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené...
Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to
http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/
Na podlesnících jsem vyrostl...
No, přežil jsem je
U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě
Zajímavé:
V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí...
Buď jenom tmolili
Jendo,děkuji že jsi opět tady a uděluji další bodík