Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá pórková polévka

Pórková polévka s pórkem orestovaným na másle je skutečně výborná. Plný talíř hřejivé polévky vás vyjde sotva na pár korun. Dochutit ji můžete bujónem a polévkovým kořením, nebo použijte domácí vývar. Na závěr do polévky rozšlehejte vejce.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie990 kJ /
237 kcal
Bílkoviny18,72 g
Tuky16,94 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy2,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Krok 3: Zalijeme litrem vody (nebo vývarem) a osolíme, opepříme. Pokud jsme použili vodu, tak přidáme i bujón. Dle chuti přidáme polévkové koření. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Krok 4: Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a za stálého míchání přidáme do vroucí polévky. Odstavíme a servírujeme.

TIP: Jak udělat polévku bez bujónu

Zveřejněno 17. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Vl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Vl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborně. Jsem sám, tak 2 l polévky mám na celý týdenráno i večer. Jen nechápu ta hodnocení jedním bodíkem, když se hodnotí jedním až pěti. Pět je nejlepší.:-O

Nemako: Hodnotí se pouze jednou bez množství bodíků, od toho jsou jiné stránky, a vy jako neregi hodnotit nemůžete ;-)

W1Svetluska 10. 10. 2010 08:54
Děkuji za super rychlý receptík na vynikající polévku.Posílám bodík.:yes::-))

Jdu na ni,úplně jsem dostala na ni chuť.:-K:-K:-K

Jednoduchá a přitom poctivá polévka :yes:.

ano, taky dělám a móc nám chutná.Akorát přidávám špetku muškátového oříšku;-) Boďan je Tvůj:yes:

Tématické fráze:
pórková polévka, pórková polévka s vejcem, porova polievka top recept, rychlá polévka, pórková polévka s vejcem recept, porková polévka recept, pórková polévka top recept, recept na porkovou polevku, pórková polévka top recepty, poctiva porkova polevka, polévky recepty, zaprasime mouko a zalejeme vodou, ryhclá pórková polévka, top recept porkova polévka, rychlá pórková polévka s bramborem, recept na porrovou polévky, rychla polévka recepty, top porkova polevka, nejlepsi recept na smetanovou porkovou polevku, rychla polevka s vajecnoum jiskou

Suroviny:
pórek, bujón slepičí, koření polévkové, vejce, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu