Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 256 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,48 g |
Tuky | 71,07 g |
Vláknina | 19,65 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 37,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso dobře opláchneme, vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni. Na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).
Krok 2: Poté, co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 3: Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté asi 2-3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.
Krok 4: Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.
Krok 5: Tenké nudle uvaříme zvlášť dle návodu na obalu a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Moje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 34 minutami
Plněné papriky
Rebeca před 35 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 1 hodinou
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 1 hodinou
Koprová omáčka
Elis_131 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 2 hodinami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 3 hodinami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 3 hodinami
Cuketové brownies
verisek08 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka s nudlemi,
vývar z hovězího masa,
jak uvařit hovězí vývar,
hovězí vývar recept,
vývar s nudlemi,
kuřecí vývar s hráškem,
hovězí polévka s masem,
hovězí polévka s hráškem,
co uvařit z hovězího masa,
hovězí nudlová polévka,
vývar bez masa,
hovězí vývar,
hovězí vývar z zeber,
hovezi vyvar s ryži a hraskem,
sýrová omáčka s nudlemi,
hovězí na hrášku,
recepty hovězí pupek a žebro,
kureci vyvar s masem a nudlemi,
vyvar a,
zeleninovy vyvar s hraskem
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek mražený,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř celý,
nudle polévkové,
petrželka
Komentáře (13)
Jé to e pěkný receptík , a úplně sním souzím.
Jenom když jsem ho podle receptiku zkoušel, tak mi toho hrášku přišlo dos, , tak až to příště budu dělat, dám tam jen asi třetinu. ( je mi jasné co je mladý hrášek a pokročilejší hrášek)
Kdo hospodaří s doácím hráškem, tak třeba semnou bude souhlasit, že přináší krásnou sladkost, ale ta nemůže hovězí vývar překrýt.
A plně souhlasím, kdo chce dorý vývar, je tu spolehlivý recept.
JEN JSEM OD VÝROBCŮ MASA VYŠETL, ŽE NENÍ DOBRÉ MASO UMÝVAT, ŽE MU TO NAOPAK ,,NEVÍM PROČ NESEDÍ.. NEB JE DOBŘE POVRCHOVĚ OŠETŘENO.
Dávám do placu diskusi a díky za dobrý návod na vývar.
,,TOŠ TAK ,,
Občas použiju i oháňku
Z toho uvařeného masa budeš jistě dělat nějakou omáčku ne, já ano, jen ještě nejsem rozhodnutá jakou. Dávám 2.boda