Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná sýrová roláda

Sýrová roláda plněná pomazánkovým máslem a šunkou se výborně hodí na všechny rodinné události a oslavy. Je to jednoduché a moc dobré pohoštění. Sýr necháme v troubě povolit a poté jej naplníme a srolujeme do rolády. Necháme odležet a krájíme na plátky.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min + odležení nejlépe do druhého dne

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, + odležení nejlépe do druhého dne )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 201 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny90,00 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 4,00 g
Sůl10,00 g
Sacharidy26,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a česneku. Můžeme přidat podle chuti nakrájený párek, salám, nebo Hermelín. Krok 2: Pak připravíme plát sýra tak, že Eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku. Dáme na plech do trouby rozehřát, aby sýr povolil a vytvořil se jednolitý plát. Nebo naskládáme na pečicí papír plátkový sýr s těsným překrytím plátků a necháme rozehřát. Krok 3: Necháme vychladnout, poklademe na plat šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

TIP: Sýry v kuchyni

Zveřejněno 28. 12. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Příchuť rolády nemusí být pouze česneková, ale i například křenová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sýrová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNZz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sýrová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNZz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ne musíte strouhat stačí dát plátky sýra vedle sebe trochu na sebe a jeto nechat to tam až se to trochu rozpustí a je hotovo

Dala jsem na pečící papír a v troubě nechala jen než se sýr začal lesknout a v pohodě :-) Výborná roláda! :-K

Já plátky sýra dávám místo na aloval na pečící papír...vůbec se to potom nelepí :-)

Katka: no já to dávám na pečící papír a i když jsem nechala sýro moc rozehřát šlo to z pečícího papíru velmi dobře. Nechám to vždy trochu vyhcladnout i tak se mi krásně roláda slepí

Katka: asi jsi to fakt nechala dlouho, tohle chce trochu zkušenost. Neboj, zkoušej a vychytáš to :yes::yes::yes:
Jo jestli ti můžu poradit, jak jsem se to naučila já - zkoušej nejdřív na malých plátcích sýra ;-)

Katka:ja som neolejovala alobal, v pohode mi to išlo rolovať, trochu odlepovať od krajov...netuším, prečo nastal problém u teba.

Tak jsem dneska roládu zkoušela, ale asi jsem sýr nechala moc dlouho rozehřát, protože mi nešel sundat z alobalu, celé se to přilepilo ;-(, takže z rolády ni nebylo. Nějaká rada prosím? Třeba jestli nechat sýr kratší dobu rozehřát, nebo potřít alobal olejem? Díky za radu :-8.

Magdalenko, ty to mas krasne:-O, a potom, ze nejsi na foceni.....:yes::yes::yes:

Aj ja pridám foto...;-)

Zdenicko, rolada byla naprosto uzasna. Bodik uz jsem dala, tak nyni pridavam jeste par fotek. Kdyz se ti nebudou libit, klidne je smaz....:-D:-D:-K. Moc dekuji za recept.

Dělám roládu také tak, jen místo párku dávám kyselé okurky a do krému i kousek čerstvého másla, aby to pak celé bylo tužší.
Místo pomazánkového másla můžou být různé ochucené termizované sýry, např. Zálesák nebo Lučina. V Lidlu i v Penny mají také dobré německé ochucené tvarohové sýry typu Lučina.

Ten fotopostup také oceňuji. :-)

Suvicka,děkuji za bod určitě zkus.:-K:-K

Daniella,děkuji taky jí budu zítra dělat znova měla velký úspěch.:-K

Vypadá to velice zajímavě, rozhodně vyzkouším, zatím jsem udělila 14. bod, ale nebude dlouho trvat a vyrobím. :yes::-K

Na Silvesta urcite udelam...:-D:yes:. Bodik je zaslouzeny.

holky omlouvám se dělala jsem oběd,samozřejmě nemusíte strouhat sýr můžet mít i plátkový já jsem měla zrovna po ruce plátkový tak jsem to udělala z nej ale chci to zkusit s toho strouhaného:-K:-K:-K:-K

Zdenko, také dělávám, i když možná s jinou náplní-dobrá záležitost:-p, tak dávám 12.bod:yes:

Simčo, díky. :-)

Eliz,nic nestrouhej,dej to jako ty plátky a hotovo,pak naplň a hezky udělej roládu,zabal do alobalu a nech v ledničce ztuhnout,dobrý to je do druhého dne,ale když je to tam nevím od dopoledne,tak na večer už to můžeš podávat.;-)neboj se toho,zvládneš jiné věci,tak tohle také:yes::-KOno když to není dobře ztuhlé,tak se to špatně krájí.;-)

Tak já to zkusím... Jak dlouho to musí tuhnout v ledničce, prosím?
Proč je v postupu "sýry nastrouháme" a na fotkách plátky vedle sebe? Co je teda lepší?

Krásny fotopostup:yes::yes:Bez toho by som asi presne nevedela ako mám na to ísť:-8ale teraz mám odvahu vyskúšať;-)Vyzerá to výborne:-p

Bloček sýra vložit do velkého mikrotenového sáčku, nahřát v mikrovlnce, vyndat, nechat v sáčku, položit na vál a válečkem v tom sáčku rozválet plát.

Je to moc dobré :-), už jsem to jedla, ale bylo to bez párků. Takže dávám zaslouženého +9 :yes:

tejaja,doma nemám kráječ abych si je nakrájela:-Djá vím že nesnižuješ můj recept však já to taky nijak špatně nemyslela.:-K:-K:-K:-K

Zdenka pravdaže, dá sa kúpiť aj nakrájaný, na syrovú roládu si ale dávam narezať trocha hrubšie plátky ako sú hotové narezané a balené. Asi tak 4 - 5 mm. Ale plátky si možno narezať aj doma z bloku syra. Chcela som len povedať, že je to rýchlejšie, tým neznižujem hodnotu tvojho receptu, roláda je super :yes:;-)

misza,děkuji:-K

Simona Kucerova,na oslavi to taky budu dělat je to rychlé a dobré.:-D:-D:-D

tejaja,jsou obchody kde sýrnenakrájí tak já kupuji už balené.Taky to dávám do trouby.:-8:-)

Eliza, to zvládneš na tom nic není.:-K

spagetka, já to zkoušela poprvé ale hermelín se tam taky dá dát, ale tvarůžky to nevím jakou by to mělo chut ale proč né každýmu chutná něco jiného.:-8:-8:-K

Vypadá nádherně:yes:

Pajaska,jj je to výborné:-8

Inka, v sáčku jsem to ještě nezkoušela,já to taky zkoušela abych viděla jakou to má chut a budu zítra dělat znova na silvestra.:-)

velice vděčné a hlavně jedlé:-p pohoštění na oslavy;-):yes:+1

Jednoduchšie je nechať si už v obchode narezať syr na plátky a na opačnú stranu plechu ich rozložiť tak, aby sa asi 5 mm prekrývali. Ja dávam 3x4 plátky, teda nechám si narezať 12 plátkov. A potom na chvíľu do rúry. Je to rýchlejšie a jednoduchšie. ;-)

To bych chtěla umět...:yes:

Já tam někdy dávám i ochucený hermelín nebo tvarůžky. Je fakt, že tahle dobrota má neuvěřitelné množství variant :-p:yes:

Dělávám,výborné.:yes::yes::-)

Dělám podobně - sýr dám do mikrotenového sáčku ,vcelku , ponořím do vařící vody , nechám rozehřát, pak rozválím na placku a plním - budapešťskou pomazánkou, šunkou , kapií.. :yes::yes: super chuťovka na Silvestra :-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
sýrová roláda, napln do syrove rolady, sýrová roláda recept, sýrová roláda video, sýrová roláda náplň, sýrové rolady, syrova rolada s lucinou, sírová roláda, náplně do sýrové rolády, sýrová roláda lučina, sýrová roláda recept náplň, sýrová roláda s lososem, sýrová roláda recept lučina, plněná roláda, rychlá sýrová roláda, vajíčková roláda, recepty sýrova rolada, sýrová roláda recept video, sýrová roláda náplně, roláda sýrová

Suroviny:
sýr eidam, šunka kuřecí, pomazánkové máslo, sýr tavený, kapie sterilovaná, česnek, párky, sýr hermelín, salám

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu