Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme a zavíčkujeme.
Krok 2: Sterilujeme při 100 °C asi 2,5 hodiny.
Krok 3: Maso je výborné jak za studena, tak i ohřáté, třeba s bramborem.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
Moje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 2 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 23 hodinami
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 5 minutami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 10 minutami
Těsto na pizzu
Filomenka před 17 minutami
Šunkofleky
veronika_straka před 45 minutami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 1 hodinou
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 2 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 3 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 4 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 5 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 5 hodinami
Tématické fráze:
zavařené maso,
zavařování vepřového masa do sklenic,
zavařování vepřového masa,
jak zavarit veprove maso,
zavaření vepřového masa,
vepřové maso ve sklenici,
zavarovani peceneho veproveho masa,
jak zavarit maso,
jak zavařit maso do sklenic,
zavařování masa,
jak zavařit pečené vepřové maso,
zavarovane veprove maso,
konzervace masa,
zavařené pečené vepřové maso,
recept na zavařené maso,
konzervace vepřového masa,
domácí zavařené maso,
zavareni masa,
nakládání masa do sklenic,
zavařené maso do sklenic
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
voda
Komentáře (39)
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je
já taky
borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji
O používá se při nakládání masa na uzení, je obohacena o dusitany, které by se vytvořili (při použití obyčejné soli) myslim až okolo 20 dne od nasolení. Způsobuje to červenou barvu uzeného masa a ne šedivou.je to urychlení procesu zrání.
konzervy jsou výborný, vyrábíme si je na prodej v řeznictví...
s tou konzervaci to je těžký, záleží na podmínkách vaření, takže udržování teploty, průměr sklenice atd. my vaříme cca 2.5h
a dulezite je pri manipulaci neodrazit sklenici aby si nenasala vzduch jinak je celej proces konzervace v pr.... a taky aby ste konzervu dobre dochladili, jinak by se mohla zaparit.
s pozdravem Vaníček a doufam ze jsem poradil
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?