Jablečný závin bez kynutí
Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Receptů je nespočet, ale voňavému jablečnému závinu se nic nevyrovná. Tento závin je z těsta, které se nenechává kynout, takže je velmi rychle hotový, vynikající a při pečení nepraskne.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 425 kJ / 2 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,03 g |
Tuky | 96,26 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 767 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 383,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Moje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 27 minutami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 1 hodinou
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 2 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 3 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
štrudl bez kynutí,
jablečný štrůdl bez kynutí,
závin bez kynutí,
kynutý závin bez kynutí,
kynutý štrůdl bez kynutí,
kynutý štrůdl jablečný,
jablečný závin z kynutého těsta,
jablecny kynuty strudl,
kynuty jablecny strudl,
závin z omegy,
jablečný štrůdl z kynutého těsta,
kynutý štrůdl,
jablečný závin z omegy,
strudl z omegy,
pivní štrúdl od markéty,
jablečný štrúdl,
kynuty zavin s jablky,
jablečny závin z piva,
jemny jablecny strudl
Suroviny:
jablko,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
strouhanka,
skořice,
rozinky,
cukr vanilkový
Komentáře (49)
přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)
těsto je dokonalé a doma už jiný závin neděláme.
Nezkoušel někdo, jestli se dá místo čerstvého droždí použít sušené?
pro zuzun: Nevím přesně, čím to je, že některá těsta nemusejí kynout, v ingrediencích není nic navíc, těsto opravdu kyne i při pečení, sama uvidíš, že zvětší objem i při pečení. U štrúdlu není třeba, aby svůj objem zvětšil moc. Je to slabě vyválené těsto.
K receptu nejsou žádné komentáře.