Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákovo-masákové dukáty

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie935 kJ /
223 kcal
Bílkoviny17,89 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,50 g
Sůl8,67 g
Sacharidy3,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách do mísy, přidáme nadrobno nakrájené houby, lahůdkovou cibulku nadrobno, pak ještě nasekanou pažitku, smetanu (mléko), Vegetu, krupičku a vajíčka - promícháme a teprve osolíme a přidáme strouhanku, aby nám vzniklo celistvé a tvořivé těsto. Krok 2: Uděláme kuličky, které dlaní zplácneme a dáme smažit s obou stran, nejprve přikryté, aby se květák i houby produsily a dosmažíme do žádané hnědší barvy odkryté a podáváme.

Zveřejněno 23. 7. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Před rokem mě inspiroval recept od Sidery"Květákové mišmi", ovšem je změněn a s houbama zcela jiné chuti, tudíš jiný. Podávala jsem s hranolkama a tatarskou omáčkou je to výborné!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW0n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zuzza: Zuzzo, děkuji, že jsi recept vyzkoušela a že chutnalo, to je moje nej...odměna:yes:

Tak jsem včera udělala k obědu. Sice ze sušených hub,ale byly mňamózní. Moc jsme si pochutnali!!!§ Děkuji za recept!:yes::yes::yes:

Zase s houbičkama můžu jen tiše závidět:-8a smlsnout si jen z krásné fotky:-p+8:yes:

Bibinka: A nešlo by mi z tých húb niečo poslať ?!? ;-):-D U nás len prší a prší, zima je, do lesa sa nedá ísť:-D

Obvykle nemám ráda kombinovaná jídla, ale tohle se mi Bibi moc líbí:yes:.+6

Děvčata, já se omlouvám, ty vajíčka jsem nějak zapomněla zařadit do postupu a patří do toho těsta a je úplně jedno po čem..;-)já dávám po krupičce a zamíchám je;-) Na houbách jsme byli ve středu a dneska z výletu jsme si taky přivezli, ale jen u cesty, kudy jsme šli-neměli jsme na ně vůbec nic:-((

Bože, ty houby..:-S u vás už rostou, že? No, tady zatím nic moc. Už se těším na Visaláje na výlet, ale to až v září asi;-). Bibi, takhle hazardovat s s tím nedostatkovým zbožím si můžeš dovolit a tak máš ode mne plusa!;-):yes::yes::yes:

Tady byl někdo na houbách že jooo :-//:-D:-D, Rebi, myslím že ty vajíčka do toho těsta po houbách, Bibi to určo doplní ;-):-p:yes::yes:

to bude dobrota,vonící po hříbkách:-p:-p;-)
a kdy dáme ta vajíčka;-):-?:-)

Tématické fráze:
květákovohoubové karbanátky, kvetákovo kuřecí karbanátky, kvetakovokureci karbanátky, květákovo, topmoucniky.cz, syrove dukaty, květákovo koprová s mrkví

Suroviny:
květák, houby, vejce, cibulka lahůdková, smetana, krupička, vegeta, strouhanka, pepř, sůl, olej, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu