Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,85 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Moje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 35 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na výborného bažanta,
bazant recepty,
recept bažant,
recepty bažant,
recepty z bažanta,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bažantí prsa,
bažant,
jak upéct bažanta,
bažantí stehna,
bazanti prsa recept,
bažantí maso,
bažantí stehna recept,
jak uvařit bažanta,
bazanti prsa recepty,
prodej bažantů,
recept z bažanta,
bažantí recepty
Suroviny:
bažant,
sůl,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
máslo,
rozmarýn
Komentáře (10)
Výborný recept!
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.