Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 230 kJ / 3 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,41 g |
Tuky | 43,10 g |
Vláknina | 39,60 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 6,12 g |
Sůl | 15,24 g |
Sacharidy | 730,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.
Krok 2: Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku těsta stočíme malé bochánky, které rozválíme na placky.
Krok 3: Dále svineme na rohlík. Z této dávky vyrobíme 32 ks-40 g.
Zveřejněno 18. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WW1
Moje poznámka
Grahamový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WW1
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 17 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno 12. 6. 2025 05:00
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 25 minutami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 6 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 9 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 10 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 11 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 11 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 14 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 15 hodinami
Tématické fráze:
grahamový rohlík,
grahamový rohlík recept,
celozrny rohlik,
rohlík grahamový,
grahamový rohlík-recept,
recept na grahamovy rohlik,
recept grahamový rohlík,
celozrný rohlík recept,
domácí grahamový rohlík,
moskevský chléb recept,
grahamový rohlík recepty,
co je to grahamovy rohlik,
grahamový rohlík a zdraví,
grahamovy rohlik slozeni,
tmave rohliky,
domácí grahamové rohlíky,
grahamový,
moskevský chléb,
qrahamove testo,
co obsahuje grahamový rohlík
Suroviny:
mouka celozrnná,
mouka pšeničná,
sůl,
droždí,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
voda
Komentáře (7)
Já mám dojem že pšeničná mouka na grahamový rohlík je na přípravu kvásku.Celozrnné pečivo nekyne jen odpočívá a kyne až při pečení v troubě.Berte to tak že na grahamový rohlík obě mouky jsou pšeničné tak tento poměr mě přijde normální.Pokud budete chtít tyto rohlíky tmavé místo čisté vody použijte meltu.U žitné mouky ať celozrnné tak normální by to bylo jiné.Hezký večer.