Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 310 kJ / 791 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,88 g | 
| Tuky | 35,00 g | 
| Vláknina | 13,20 g | 
| Cholesterol | 102 mg | 
| Sodík | 25 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 83,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.
	Krok 2: Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby,  vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.
	Krok 3: Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.
Zveřejněno 22. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Moje poznámka
					
				
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							staročeské vánoční menu, 
						
						
							vanocni polevka, 
						
						
							polévky recepty, 
						
						
							vánoční polévky, 
						
						
							staročeské vánoce recepty, 
						
						
							recepty polévky, 
						
						
							vánoční ryby polévka, 
						
						
							ryb polévka, 
						
						
							staročeská vánoční polévka, 
						
						
							rybí polévka na sladko, 
						
						
							vanocni polevka z hrachu, 
						
						
							staročeská kuchyně vánoce, 
						
						
							staročeské vánoční polévky, 
						
						
							staročeská hrachová polévka, 
						
						
							staročeská vánoční kuchyně, 
						
						
							vánoční hrách, 
						
						
							vánoční recepty hrách a kroupy, 
						
						
							ribi polivka staročeska, 
						
						
							staročeské recepty, 
						
						
							kroupy recepty
						
					
						Suroviny:
						
							hlava rybí, 
						
						
							vnitřnosti rybí, 
						
						
							hrách, 
						
						
							kroupy, 
						
						
							máslo, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							petrželka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)
Už se těším na zejtra na vaření, . Mamka smaží. Já dělám salát a na polívku mi nikdo nesmí sáhnout.
ta je z kategorie de luxe