Domácí Moravanka od babičky
Spousta z nás si neumí představit bramborový salát bez Moravanky. Tuto sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu snadno připravíte doma. Máte-li raději pikantní chuť, přidejte do každé sklenice feferonku.
Suroviny pro 1 dávka
asi 8 větších sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,57 g |
Tuky | 22,59 g |
Vláknina | 173,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,69 g |
Sůl | 36,08 g |
Sacharidy | 388,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a kořen petržele očistíme, nakrájíme na kostičky, zalejeme vodou, aby byla zelenina ponořená a vaříme do poloměkka, asi 20 minut. Zeleninu scedíme a vývar ponecháme, 1 litr odložíme na nálev.
Krok 2: Připravíme nálev. Do scezeného vývaru přidáme ocet, sůl, cukr, sacharin, bobkový list, promícháme a přivedeme k varu. Dále již nevaříme.
Krok 3: Papriky a cibuli očistíme, nakrájíme také na kostičky, stejně tak i okurky, přidáme hrášek a spaříme zbylým vývarem. Veškerou zeleninu smícháme a necháme přes noc ustát.
Krok 4: Druhý den plníme zeleninu do čistých sklenic, hrdlo otřeme utěrkou a zaléváme nálevem.
Krok 5: Jakmile sklenice máme dobře uzavřené, vkládáme je do hrnce s vroucí vodou a takto je sterilizujeme na 90 °C asi 10 minut.
Zveřejněno 13. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Moravanka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J70J
Moje poznámka
Domácí Moravanka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J70J
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
nakládaná zelenina moravanka,
sterilovana zelenina moravanka,
recept moravanka,
bramborový salát z moravanky,
čalamáda moravanka,
zelenina moravanka,
moravanka recept,
nakládaná zelenina do bramborového salátu,
moravanka,
recept na moravanku,
sterilovana moravanka,
moravanka zelenina,
moravanka čalamada,
domaci zelenina do salatu,
nakládaná moravanka,
salat moravanka,
moravanka salat,
domácí sterilovaná zelenina,
domácí nakládaná zelenina,
sterilizovaná zelenina moravanka
Suroviny:
celer,
mrkev,
petržel,
paprika čerstvá červená,
cibule,
okurky sterilované,
hrášek mražený,
vývar masový,
ocet,
sůl,
cukr,
sacharin,
bobkový list
Komentáře (11)