Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,90 g |
| Tuky | 54,15 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 9,83 g |
| Sacharidy | 26,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.
Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.
Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.
Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Moje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Debrecínský guláš II
Fitulka před 24 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 52 minutami
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 1 hodinou
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 2 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
sekanice,
feferoňák,
feferoňák recept,
domaci sekanice,
domácí feferoňák,
přidání bramborového těsta do sekané,
panacci ze sisek,
sekanice rychle,
výborná sekanice,
sekanice recept,
recept houbová sekanice,
mleté maso recepty do trouby,
panacek z klobasky foto,
sekanice pečení,
sekanice z anglicky slaniny,
tříkrálová pečení,
panáček ze šišky,
uzviratelna folie na pečení masa,
ryze s vysocinou a korenim,
recepty k narozeninovemu pohosteni
Suroviny:
paprika sušená sladká,
pepř citronový,
sůl,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
kukuřičky bonduelle,
karotka baby,
špenát baby,
klobása,
masox hovězí,
olej
Komentáře (56)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik
vy jste Tříkrálová
tahle není tak barevná, ale dobrá je taky..aspoň doufám, že bude hostům chutnat
ale jinak je to fakt kočena mezi sekačkama