Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,46 g |
Tuky | 193,92 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 518,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.
Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence.
Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme.
Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..).
Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test.
Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence.
Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice.
Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat).
Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Moje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 14 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 22 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Maso na špejli
Přidáno 25. 8. 2025 19:57:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 11 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 12 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 12 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 12 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 13 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 14 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 14 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 15 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 16 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody,
knihovnička recepty,
knihovnička recepty nejlepší řezy,
knihovnička recepty sladké jaro 2012,
tvarohová mňamka,
čokoládové řeza s tvarohem,
knihovnička receptu,
slaske peceni,
recepty knihovnička sladké jaro 2012,
top receptysladke,
tvarohové hoblinky,
receptysladké,
top recepty pečení sladke,
pečeme s tvarohem,
sladká tvarohová pěna,
hbite pracovat,
top receptysladké pečení,
tvarohová knihovnička,
nejlepší domácí řezy knihovnička 2012,
tvarohová pěna na vdolky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
esence mandlová,
čokoláda tmavá,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh plnotučný,
mléko kondenzované slazené,
smetana zakysaná,
lusk vanilkový,
želatina,
poleva čokoládová
Komentáře (46)
srettka: sretti, neuvažuješ o vydání slovníku a nejdůležitějších frází srettkovštiny?
p.s. ty někomu kokrhej, že umíš jen bochte nalejt, že na zdobení nejsi...kecáš, až se ti kakaún práší od hubišťátka
to moc děkuji
moc děkuju a jdu si dát další kousek ke kávičce
a děkuju i tobě, žížo
holky, díky moc
v dortové formě by to šlo taky.. záleží, jak máš formu velkou.. já bych množství nesnižovala
jo, a zapomněla jsem napsat, že v původním receptu bylo 100g hladké+50g mandlové mouky, tu jsem ovšem nesehnala...
Dva dotazy: jaké množství by stačilo na dortovou formu - poloviční?? A druhý - pomeranč.čokoláda jaké značky? Díky
moc vám děkuju.. všem