Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinka s pikantní směsí

Pokud patříte mezi milovníky pikantních pokrmů, pak musíte vyzkoušet směs z leča a vepřového masa, na křupavé očesnekované topince. Tato minutka se skvěle hodí třeba k vychlazenému pivu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie81 kJ /
19 kcal
Bílkoviny0,56 g
Tuky0,08 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Kýtu, nebo panenku, nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme, přidáme dvě kapky chilli. Krok 3: V pánvi na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme papriky a restujeme do změknutí. Nakonec přidáme rajčata, zarestujeme a nakonec přidáme rozklepnuté vejce. Krok 4: Lečo vyjmeme a v čisté pánvi na trošce rozehřátého oleje orestujeme maso. Krok 5: Přidáme lečo, 2-3 lžíce rajčatového protlaku a pořádně prohřejeme. Krok 6: Chleba mezitím opečeme na oleji na pánvi. Topinku osušíme, vložíme na ni masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme měsíčkem rajčete.

TIP: Jak snadno upéct topinky. Jde to i bez tuku

Zveřejněno 18. 7. 2009

Poznámka autorky Gabina_I

Kdo má rád bohatší směs, přidá si co chce, můžete topinku ozdobit i cibulkou nebo ji načesnekovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka s pikantní směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P12z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka s pikantní směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P12z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Super <3 moc dobrý , dávám do oblíbených , rychlý chutný :yes: i bez vajíčka se strouhaným sýrem a česnekem na topince.<3:yes:<3:yes:

Aničko, děkuji za vaše foto a nad těmi podobnými recepty sem se nyní taky zasmála :-D:-D

Osmý bodík posílám a fotku príma bašty přikládám:-K:-p+8:yes:Lečo jsem měla hotové podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...,takže do něj už jen to vajíčko a strouhaný sýr jsem dávala zvlášť,ať si každý poslouží dle své chuti;-)
Děkuji za fajn receptík:-KJen se musím smát těm dvěma přidaným"podobným"receptům:-D:-D

Tématické fráze:
masová směs na topinky, topinky s masovou smesi, topinka s masovou směsí, masová topinka, masová směs na topinku, topinka se směší, topinková směs na topinky, topinka s masovou směsí recept, vepřová směs na topinky, topinka s kuřecí směsí recept, kuřecí masová směs na topinky, topinky s kuřecí směsí, topinky se směsí, směs na topinky, masové topinky, směs na topinku, směs na topinky z rajčat, topinka recept, topinková směs z rajčat, topinková směs

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, vejce, protlak rajčatový, sýr eidam, sůl, pepř mletý, omáčka chilli, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu