Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 440 kJ / 3 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,79 g |
Tuky | 184,01 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 312,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce šleháme s cukrem.
Krok 2: Postupně přidáváme vodu a olej. Pokaždé dobře prošleháme. Ručně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 3: Rovnoměrně rozetřeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut. Korpus necháme úplně vychladnout, vyjmeme z formy, odstraníme papír ze spodu a korpus vrátíme zpět do čisté, umyté formy.
Krok 5: Dáme nabobtnat želatinu do 100 ml vody a připravíme dle návodu. Necháme vychladit.
Krok 6: Čokoládu nasekáme nožem na drobné kousky. Nastrouháme marcipán, promícháme s čokoládovými hoblinkami, aby se nám nelepil.
Krok 7: Tvaroh rozmícháme s práškovým cukrem. Šlehačku vyšleháme, vmícháme do tvarohu a ručně zamícháme želatinu.
Krok 8: Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu smíchanou s nastrouhaným marcipánem.
Krok 9: Celou směs naneseme na korpus v dortové formě.
Krok 10: Polijeme polevou nebo nastrouháme čokoládu na ozdobu a dort odložíme do lednice, aby dobře zatuhnul. Nejlépe přes noc.
Zveřejněno 24. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgrr
Moje poznámka
Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgrr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort s tyčinkami,
kakaový dort s pařížskou šlehačkou,
ozdoba parizskou slehackou,
dort s pařížskou šlehačkou recept,
čokoládový dort s pařížskou šlehačkou,
čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a marcipáme,,
čokoládový dort s marcipánem,
marcipánový dort se šlehačkou,
dort ozdobeny tycinkami,
dort s pařížskou smetanou,
dort se šlehačkou a marcipánem,
slehackovy dort s marcipanem,
dort s pařížskou šlehačkou a marcipánem,
dort s čokoládovými hoblinami,
krém s pařížskou smetanou,
parisske tycinky recept,
pařížská šlehačka se želatinou,
čokoládovo marcipánový dort,
falešná pařížská slehacka z moukou,
muffiny s pařížskou šlehačkou
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana,
šlehačka pařížská,
cukr moučkový,
želatina,
voda,
čokoláda hořká,
tyčinky,
čokoláda,
šlehačka pařížská
Komentáře (1)