Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 568 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,67 g |
| Tuky | 6,95 g |
| Vláknina | 33,83 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 32,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny (u kýty to stačí). Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
Krok 2: Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně se čtvrt litrem vývaru. Osolíme. Do gázy zabalíme nové koření, hřebíček, jalovec a bobkové listy. Svážeme nití do uzlíčku a vložíme do hrnce se zeleninou.
Krok 3: Odležené maso orestujeme ze všech stran vcelku na pánvi do hněda. Poté vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou a na 175 stupňů necháme 15 minut dopéct.
Krok 4: Po vyjmutí z trouby maso z pekáče vyděláme a do zbylého výpeku přidáme rozvařenou zeleninu a brusinky a chvíli ještě povaříme. Pokud chceme omáčku jemnější (je to lepší) ručním mixérem pomeleme. Maso nakrájíme (nevadí, když bude vevnitř růžové, právě naopak, bude tak šťavnaté). Podáváme s bramborovým, špekovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Zveřejněno 1. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Moje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 30 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 33 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 38 minutami
BeBe střecha
jahodp před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 43 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta,
recepty na srnčí maso s brusinkami,
srnčí svíčková,
srnčí hřbet svíčková,
svíčková ze srnčího masa,
svíčková ze srnčího,
svíčková s brusinkami,
svíčková ze srnčího hřbetu,
srnci kyta na svickovou,
srnčí hřbet na svickovou,
srnčí kýta recept,
srnčí kýta recepty,
svickova srnci hrbet,
srnčí svíčková recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci na brusinkach,
svickova s brusinkama,
srnčí hřbet jako svickova,
srnčí kýta s brusinkovou omáčkou,
srnčí medailonky s brusinkami
Suroviny:
kýta srnčí,
mrkev,
nať petrželová,
celer,
jalovec,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
vývar hovězí,
brusinky,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (19)
http://www.iprima-prostreno.com/prostreno-recepty/...
tady je srnčí až dole:
http://ona.idnes.cz/nejlepsi-recepty-ze-zveriny-je...
http://www.lidovky.cz/podzimni-speciality-dynove-r...
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...
takže suma sumárum, na fotce je hřbet se srnky
To foto v tom případě k tomuto receptu nepatří
To je to samé, jako kdyby někdo dal fotografii kávy k receptu na mátový čaj
Já sem chodím docela často a zdržuji se veškerých komentářů, ale tohle už je moc.
U ostatních receptů se vše rozpitvává do posledního zrnka pepře a u Tebe to má projít?
Nezlob se na mě, ale já Tě řadím mezi ty, co jdou za výhrou přes mrtvoly
A pokud reaguješ na ten jiný recept, kde jsem napsala svůj komentář, tak za tím si stojím, na každého nového uživatele se tu "vrháš" s podezřením a tebe se nemůže nikdo zeptat??