Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš podle Jirky

Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude dokonale se rozpadající maso s chuťově silnou šťávou.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min + 24 hodin marinování

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 745 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny214,80 g
Tuky128,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vodu a ocet na marinování masa. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, hořčici a promícháme. Do vzniklé marinády přidáme nakrájené jelení maso a necháme 24 hodin marinovat v lednici. Krok 2: Druhý den osmažíme na rozehřátém sádle nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme sladkou papriku a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené maso i s marinádou, rajčatový protlak, sůl, gulášové koření, česnek, majoránku, kmín a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 3: Zalijeme 0,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí masa asi 2 hodiny. Krok 4: Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a dolijeme. Povaříme asi 10 minut, přecedíme a přidáme maso. Prohřejeme a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 26. 4. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Podlévám pouze kvalitním červeným vínem, nedávám mouku ani citron a místo rajského protlaku přidávám brusinky. Vkládám foto, které než jsem vyfotila, guláš byl studený :-)):-p:yes:

já tedy nevím, ale maso bylo dost kyselé, a to jsem ho měl v nálevu jen asi 15 hodin

Jiřička 27. 4. 2010 07:21
Jelení guláš jsem jedla ve Vimperku na svatbě a bylo to nezapomenutelné papaníčko. Jelení maso jsem také viděla v Makru, ale jen mražené. Koupím a vyzkouším. Dík za recept. :-p

Znám, vynikající záležitost, knedlík, omáčku na kraj půl kolečko citronu a půl kolečko pomeranče,kopec klikvy a nahoru kopeček šlehačky. Mňamózní.

Jenny určitě ano!!;-)

Jirko ano, zvyrazni chut omacky, ale ne masa. Myslim, ze divocina je prave pro svoji nezamenitelnost delikatni.

Jenny ...no nevím,jestli by ten recept šel i na srnu :-O

Ten protlak tam dost zvýrazní tu chut,nevěřil jsem tomu,ale je to tak .....;-)

Zdar Jirko, jeleni maso je opravdu na gulas perfektni, ale proc ho znasilnujes RAJSKYM PROTLAKEM?;-(

mám v mrazáku jen srnu,může být...???+6:yes:

No,mi se sem tam poštěstí dostat jelení od zetě. Myslím, že to mají z Makra a i cena je docela přijatelná;-)

Bibinka ...děkuju za upozornění ;-) ..Jelení maso jsem sháněl dlouho a nakonec ho sehnal v Tesku,maj tam plno mražené zvěřiny ;-)

Jurgen, kde vzít jelena, to bys nám neřekl viď:-?:-D
Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod:yes: (máš v surovinách 2x majoránku:-D)

Tématické fráze:
jelení guláš, jelení guláš z.polreicha, guláš, jelení guláš recept, jelení maso, vynikající zvěřinový guláš, jelení maso cena, jelení guláš pohlreich, jak nalozit jeleni maso, guláš z jelena, příprava jeleního masa, recepty z jelena, jelení maso recept vaňek, jelenni gulas, gulas z jelena recept, naložení jeleního masa, recept na jelení gulaš, jelení guláš recepty, guláš ze zvěřiny, vynikající jelení guláš

Suroviny:
maso jelení, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, kmín celý, citron, mouka hladká, vývar masový, sůl, koření gulášové, majoránka, voda, ocet, hořčice plnotučná, slanina, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu