Rajská omáčka
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro delší dobu přípravy. Tímto receptem vám dokážeme, že tomu tak není.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 708 kJ / 1 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,41 g |
| Tuky | 59,45 g |
| Vláknina | 11,70 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve předem uvaříme maso. Nejrychleji to půjde v tlakovém hrnci. Do vařící osolené vody vložíme maso, pak přidáme všechno koření a očistěnou zeleninu. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké.
Krok 2: Maso vyjmeme, vývar procedíme a ponecháme na přípravu omáčky.
Krok 3: Do kastrolu se silným dnem nalijeme olej, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého prošlehávání metličkou ji zalijeme cca 1 litrem vývaru.
Krok 4: Přidáme všechno koření a po dosažení varu přidáme rajčatový protlak a zbytek vývaru v množství podle potřeby, tj. podle zvolené konzistence omáčky. Pokud by ještě bylo třeba a neměli bychom vývar, doředíme trochou vody.
Krok 5: Po dosažení varu ztlumíme příkon tepla a omáčku necháme za občasného promíchání zhruba 25 minut pozvolna vařit.
Krok 6: V průběhu vaření podle potřeby dosolíme (záleží na slanosti vývaru) a osladíme podle své chuti. Někdo sladí méně a někdo více, cukr raději přidáváme po troškách.
Krok 7: Nakonec omáčku procedíme nebo jiným způsobem vyjmeme koření.
Krok 8: Maso nakrájíme na plátky přes vlákno a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jgo
Moje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jgo
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 4 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 19 minutami
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 3 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka,
rajská omáčka recept,
jak se vaří rajská omáčka,
recept rajská omáčka,
rajská recept,
rajská,
recept na rajskou omáčku,
recept na rajskou,
rajská omáčka top recepty,
rajská omáčka s hovězím,
top recepty rajská omáčka,
rajska hovezi pecene,
rajska omacka recepty,
rajská omáčka v papiňáku,
recepty rajská omáčka,
jednoduchy recept na rajskou omacku,
jednoduchá rajská omáčka,
rajska omacka jednoduchy recept,
rajská omáčkajednoducha,
hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Suroviny:
maso hovězí,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
zelenina kořenová,
cibule,
olej,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
skořice celá,
sůl,
cukr
Komentáře (27)
Jasně, máte super vývar, ale maso naprosto "vyvařené" a bez chuti.
mňamka