Pikantní škvarkové pagáče
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív, než je stihnete spočítat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 116,66 g | 
| Tuky | 255,87 g | 
| Vláknina | 29,12 g | 
| Cholesterol | 667 mg | 
| Sodík | 1,75 g | 
| Sůl | 4,07 g | 
| Sacharidy | 415,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout.
	Krok 3: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem. Přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl. Dobře promícháme.
	Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý povrch rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme.
	Krok 5: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě jednou zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x.
	Krok 6: Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm pak vykrajujeme kolečkem pagáče.
	Krok 7: Potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 15 minut.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Moje poznámka
					
				
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pikantni škvarky, 
						
						
							škvarkové pagáče, 
						
						
							pagace, 
						
						
							škvarkové pagáče recept, 
						
						
							pagáčky bez kvasnic, 
						
						
							škvarkové pagáčky, 
						
						
							kvarkov page, 
						
						
							recept na pikantní škvarky, 
						
						
							škvarkove pagačiky, 
						
						
							pagáče bez škvarků, 
						
						
							pagace s cesnekem, 
						
						
							pagáče bez kvasnic, 
						
						
							skvark.pagace recept, 
						
						
							pagáče recept, 
						
						
							pagáče se škvarky, 
						
						
							recept ze škvarky, 
						
						
							škvarkové recepty, 
						
						
							recept na škvarkové pagáče, 
						
						
							#kvarkov_ pagáče, 
						
						
							pikantní škvarkové placky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							tuk, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kvasnice, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							žloutek
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (11)
A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.