Pákistánská kuchyně - Chana pulao (rýže s cizrnou) videorecept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 420 kJ / 4 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,61 g |
| Tuky | 52,38 g |
| Vláknina | 292,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 329 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 641,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálila jsem keramický wok a hrnec s tlustým dnem. Do woku jsem dala 2 lžíce oleje. Do hrnce jsem dala 1/2 šálku oleje. Přidala jsem cibuli. Velkou cibuli (žlutou) budu smažit na nejnižším ohni. Ve woku jsem osmažila střední cibuli dozlatova.
Krok 2: Přidala jsem koření a zázvor a také jsem přidala dvě lžičky soli. Přidala jsem 3 šálky vody. Stále jsem dávala pozor na cibuli a promíchávala jsem jí. Nechala jsem přivést k varu. Poté jsem přidala propláchnutou cizrnu a slitou rýži. Zamíchala jsem všechno dohromady. Přiklopila jsem wok víkem.
Krok 3: 15 minut jsem rýži vařila. Mezitím se smažila cibulka. Po patnácti minutách jsem zkontrolovala rýži a sundala jsem jí z plotny. Na plotnu jsem umístila pánev s tlustým dnem. Postavila jsem wok na tuto pánev (tavu).
Krok 4: Přes 80-90% hotovou rýži jsem přehodila mokrou vyždímanou utěrku. Přiklopila jsem wok a kraje utěrky jsem dala navrch víka, aby se nespálily. 25 minut jsem nechala rýži na mírném stupni vařiče dodělat.
Krok 5: Připravila jsem si talíř s ubrouskem. Přendala jsem na něj křupavou cibuli. Sundala jsem rýži z plotny a odklopila. Nakonec jsem vše posypala smaženou a křupavou cibulí.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pákistánská kuchyně - Chana pulao (rýže s cizrnou) videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXPM
Moje poznámka
Pákistánská kuchyně - Chana pulao (rýže s cizrnou) videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXPM
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 1 hodinou
Květáková polévka
tomstny před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 2 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 4 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 4 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 5 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Tématické fráze:
rýže s cizrnou,
pakistánská kuchyně,
pakistáncká rýže basmati,
pákistánská dýně,
cyzrna,
rýže s cizrnou recept,
ryze pres uterku,
hnědý keramický talíř na kolač,
pákistánská kuchyne recepty,
cizrna s ryzi,
cizrnova pulao recept,
smažená rýže s vlasovými nudlemi,
ryze s cizrnou po turecku,
ryze tunak cizrna,
smažená rýže s cizrnou,
videorecept lilek s cizrnou,
hrnec s tlustym dnem,
rýře s cizrnou,
pakistanska rejze,
rize s cizrnov
Suroviny:
rýže,
cizrna,
cibule,
cibule,
pasta zázvorová,
kardamom,
skořice,
pepř černý,
římský kmín celý
Komentáře (1)