Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 360 kJ / 86 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,06 g |
Tuky | 2,22 g |
Vláknina | 6,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody.
Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.
Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.
Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.
Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Moje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
aspik,
uzená ryba v rosolu,
losos v aspiku,
uzená makrela v rosolu,
uzene ryby v rosolu,
makrela v aspiku,
rybí maso v aspiku,
recept na uzenou makrelu v rosolu,
recept losos v aspiku,
recepty s údenou rybou,
uzena makrela v aspiku,
ryba v rosolu,
rosol z uzene ryby,
aspiky,
uzený pstruh v rosolu,
co s uzenou s rybou uzených ryb,
pstruh v aspiku,
slané aspikové želatinové,
ryby v rosolu recept,
domácí aspik rybí
Suroviny:
pstruh,
cibule,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
pepř černý,
vývar zeleninový,
šťáva citronová,
želatina,
kopr čerstvý,
petrželka zelená,
omáčka worcesterová,
losos uzený
Komentáře (7)