Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 360 kJ / 86 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,06 g |
| Tuky | 2,22 g |
| Vláknina | 6,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody.
Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.
Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.
Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.
Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Moje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
uzená ryba v rosolu,
losos v aspiku,
uzená makrela v rosolu,
uzene ryby v rosolu,
makrela v aspiku,
rybí maso v aspiku,
recept na uzenou makrelu v rosolu,
recept losos v aspiku,
recepty s údenou rybou,
uzena makrela v aspiku,
ryba v rosolu,
rosol z uzene ryby,
aspiky,
uzený pstruh v rosolu,
co s uzenou s rybou uzených ryb,
pstruh v aspiku,
slané aspikové želatinové,
ryby v rosolu recept,
domácí aspik rybí
Suroviny:
pstruh,
cibule,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
pepř černý,
vývar zeleninový,
šťáva citronová,
želatina,
kopr čerstvý,
petrželka zelená,
omáčka worcesterová,
losos uzený
Komentáře (7)