 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 78,49 g | 
| Tuky | 149,69 g | 
| Vláknina | 13,41 g | 
| Cholesterol | 230 mg | 
| Sodík | 315 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 15,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
	Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
	Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
	Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
	Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
	Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
	Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
	Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
	Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
	Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody,  (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
	Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme  a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
					 
				
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 minutami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 1 hodinou
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 14 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 15 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 15 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 16 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bůčková kapsa, 
						
						
							otevřená kapsa z mletého masa, 
						
						
							bucek se pece kuzi nahoru, 
						
						
							jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené, 
						
						
							recept na kaps z bůčku
						
					
						Suroviny:
						
							bůček bez kosti, 
						
						
							fazolky zelené, 
						
						
							rajče, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							vývar, 
						
						
							sádlo
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)