Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 971 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,25 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 23,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.
Krok 2: Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.
Krok 3: Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.
Krok 4: Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.
Krok 5: Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.
Zveřejněno 22. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Moje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 19 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 45 minutami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 1 hodinou
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 2 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 4 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 5 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 5 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
burgr,
burgr recept,
potravina burgr,
co je burgr,
burgr jídlo,
recept na burger,
burger recept,
recept na burgery,
jak usmazit domaci burgr,
hovězí burgr recepty,
hovězí burgr,
nejlepší recepty na burgr,
jak udelat maso na burgr,
burgr recept,
hovězí burgr,recept,
burgr krůtí,
vepřový burgr na grilu recepty,
grilování burgr,
luštěnina burgr,
jidlo burgr
Suroviny:
maso vepřové mleté,
maso hovězí mleté,
pivo světlé,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
chilli paprika čerstvá,
solamyl,
strouhanka
Komentáře (7)
Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám