Postup přípravy
Krok 1: Já celer naprosto miluji a kupuji ho i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci dělat hned.
Krok 2: Část kořene celeru si očistím, oloupu a nakrájím na malé kostky. Stejně tak brambory (v mém případě dvě velké, nebo více menších), dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrabat a nakrájet podélně na polovinu a pak na plátky měsíčků.
Krok 3: Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme.
Krok 4: Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté na drbno na plátky.
Krok 5: Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. Pokud použijete celer mražený, přidejte až později.
Krok 6: Poté zalijeme vařící vodou a přidámě celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cukínu. Všechno necháme pořádně vyvařit.
Krok 7: Vybereme kapustičky a poté rozmizujeme ponorným mixérem a rozředíme na potřebou hustotu.
Krok 8: Dáme zpět na plotnu, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřičku.
Krok 9: Ochutíme mletým kmínem a opravdu se nemusíme bát a nešetříme. Dochutíme vegetou.
Krok 10: Ke konci přilijeme jedno vejce a rozmícháme.
Krok 11: Už do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku a též jí nešetříme. Dodává polévce tu správnou chuť.
Krok 12: Už při vaření nebo až na talíři dochutíme čerstvě namletým pepřem. Na talíři dochutíme pár cákanci dýňového oleje.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Moje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Nejnovější recepty
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno před 9 hodinami
Krémová tarhoňa s tuňákem a cottage sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové cheesecake řezy
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno 9. 6. 2025 17:01
Karamelová kaše s jahodami
Přidáno 9. 6. 2025 14:03
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno 9. 6. 2025 12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s gulášovou šťávou
Aknytsirk před 8 hodinami
Jahodový džem
danakejklickova88 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ryskova7 před 9 hodinami
Koprová omáčka
Obcasna_kucharka před 10 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Edibara před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Michaelka93 před 16 hodinami
Tvarohové koblížky (rychlé a chutné)
Kacenecka před 17 hodinami
Holandské řízky
Ala17 před 17 hodinami
Čína od Ajveny
Buba48 před 20 hodinami
Babiččiny kedlubny na smetaně
nespokojenost před 20 hodinami
Tématické fráze:
maminy eu.,
polévka z růžičkové kapustičky s houbama,
polévka z růžičkové kapustičky a houbami,
kapustičky mrkev polévka,
kapustičky mrkev polévka,
tncz nova tuk v tele
Suroviny:
brambory,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
kapusta růžičková,
hrášek,
kukuřice,
máslo,
petrželka,
vegeta,
kmín mletý,
pepř,
olej dýňový,
vejce
Komentáře (5)
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou