Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 881 kJ / 5 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 371,08 g |
Tuky | 397,59 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 17,88 g |
Sacharidy | 82,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny. Nesolíme!
Krok 2: Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla které ulpělo na mase při naložení.
Krok 3: Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje.
Krok 4: Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezítím můžeme maso otočit.
Krok 5: Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skorohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.
Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Zveřejněno 3. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Moje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 49 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 3 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 4 hodinami
Tématické fráze:
naložení svíčkové,
pečená svíčková,
pečená svíčková na smetaně,
pečená svíčková na smetaně recept,
svíčková na smetaně pečená,
pecena masa,
svíčková z hovězí plece,
pečená svičková omáčka,
hovězí plec svíčková,
hovězí plec recept,
plecko na smetaně,
plec na smetane,
pečená hovězí plec,
hovězí plec recepty,
svíčková pečeně,
cukeťák s mrkví,
naložená svíčková na smetaně recept,
hovězí na smetaně,
svíčková na smetaně naložená,
hovězí svíčková pečeně
Suroviny:
plec hovězí,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
špek uzený,
máslo,
sůl,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (14)
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.