Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dlouho pečená vepřová špička na zelenině

Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou špičku s bohatou směsí zeleniny, která během pomalého pečení nasákne všechny chutě a vůně. Maso se díky dlouhému pečení stává jemným a měkkým, zatímco zelenina získává lahodnou karamelizovanou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 250 min Bez doby marinování

270 min (20 min příprava + 250 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie536 kJ /
128 kcal
Bílkoviny1,98 g
Tuky0,27 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat. Krok 2: Poté osolíme, nakrájíme cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C. Krok 3: Pečeme zvolna 4 hodiny, v případě potřeby podléváme vodou a na poslední hodinku ještě přihodíme nakrájenou zeleninu podle vlastní chuti. (Já jsem použila oblíbenou cuketu s lilkem.) Krok 4: Servírujeme ideálně nakrájené na tenké plátky přelité vypečenou šťávou a obložené výbornou zeleninou.

TIP: Pečená sezonní zelenina z trouby - jak na to

Zveřejněno 23. 1. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2zx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2zx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vypadá to hodně dobře. Vyzkouším :-p:yes::yes:

to bude skvělé,na to je výborný pomalý hrnec :yes::-p

Tématické fráze:
veprova spicka z boku, květová špička recept, květová špička recepty, vepřová špička boku, květova špička, pečené vepřové na zelenině, vepřová špička z boku recepty, recept na vepřovou špičku, vepřová špička z boku recept, pečená špička, dlouho pečená masa, pecena špička recepty, vevřové květová špička, vepřová špička z boku pečená recept, veprove špičky z boku, pecena kvetova spicka, spicka maso, vepřové plátky z květové špičky, dlouho pecene maso na zelenine a vine, veprove maso špička

Suroviny:
paprika sušená sladká, skořice mletá, badyán, květ muškátový, jalovec, tymián, koření hřebíček, víno červené suché, cibule, lilek, cuketa

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu