Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem

Marinovaná krkovice to je sázka na jistotu, kterou ocení nejen milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso plné chuti, dozlatova upečené brambory, bylinky a koření tvoří dokonalou kombinaci pro vydatný oběd i nedělní hostinu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby marinování

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 550 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny26,80 g
Tuky65,69 g
Vláknina38,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy202,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 220 °C. Krok 2: Plátky krkovice naklepeme klouby prstů a dáme do marinády ze čtyř polévkových lžic olivového oleje a koření. Krok 3: Marinujeme asi 20 minut. Krok 4: Plech vymažeme 2 polévkovými lžícemi olivového oleje rozložíme do něj omyté (neloupané) brambory nakrájené na 0,5 cm silné plátky. Krok 5: Brambory posypeme rozmarýnem. Na brambory položíme plátky masa, ještě opepříme, osolíme. Maso posypeme rozmarýnem a rozložíme kolem neoloupané stroužky česneku. Krok 6: Pečeme na 220 °C cca 15 minut. Krok 7: Stáhneme na 200 °C a pečeme ještě 15-20 minut dle vaší trouby dozlatova.

Zveřejněno 24. 4. 2015

Poznámka autorky Paprika

Inpirovala jsem se v kuchařce "Snadno a rychle" od Romana Vaňka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wQQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wQQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlovka do trouby. 😊

Mnamka! Fakt mnamka a to sem se toho bála. Koření sem dávala obyč grilovací kápla sem nato trochu oleje a sojovku no bomba :yes: oblizovala sem se i když krkovici moc nemusím ale partner ji zbožnuje. Jen sem pod brambory kápla trošku oleje, mají tendenci se na skleněné míse přichytávat i když je pomazaná tukem. Děkuji za recept ukládám :yes:

cathleen: Jsem ráda, že chutnalo ;-)

Moc hezký recept, krkovičku máme nejraději:-p+:yes:

Byla včera k obědu, opravdu výborná:yes::yes:

V jednoduchosti je krása a chuť :-p:yes:

Paprika:jj zitra du na to:-p

janek53: ... :-O ... no jo ... chybička se vloudila. Opraveno ;-)

Dobré, ale v surovinách jaksi chybí kolik masa:-O

Krásný poměr maso-brambor :-D

Miroslav Šlosser 24. 4. 2015 11:21
Děkuji za recept. Už se těším na ten chuťový zážitek. Jdu na to.

:-p:-*:yes::yes::yes:

Supér :-p:yes:

Tématické fráze:
marinovaná krkovice pečená v troubě, marinovaná krkovice, krkovice v troube, marinovaná krkovička z trouby, marinovaná krkovička, jak naložit krkovičku, jak nalozit krkovici, krkovice z trouby, jak naložit krkovici na pečení, krkovice do trouby, marinovaná krkovice v troubě, krkovice plátky pečená v troubě, krkovice v troubě s brambory, pečená marinovaná krkovice, krkovička s česnekem, jak nalozit krkovicku na peceni, kucharka krkovice, krkovice s pecenym brambory, marinovaná krkovice s brambory, krkovice jak naložit

Suroviny:
brambory, krkovice vepřová, olej olivový, česnek, koření italské, rozmarýn, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu