Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhový rybízový koláč

Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť příjemně osvěží a díky sněhové čepičce vypadá krásně.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 326 kJ /
4 141 kcal
Bílkoviny70,22 g
Tuky164,83 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,33 g
Sacharidy575,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku, Heru, cukr, žloutky a sůl smícháme dohromady a zpracujeme v těsto, které vyválíme na velikost plechu. Krok 3: Těsto vložíme na plech a pečeme zhruba 15 minut. Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Krok 4: Mezitím vyšleháme z bílků tuhý sníh a po částech zašleháme cukr krupici. Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme). Krok 5: Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme dorůžova (zhruba 20 minut).

TIP: Rady a tipy jak snadno odstopkovat rybíz

Zveřejněno 7. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ4r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (51)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejhorší na tomto koláči je, že jsem schopna ho celý sežrat sama 🙈🤣

:-)<3:yes::yes:koláč našich babiček , chutnal nejen našim dětem ale i všem z ulice:-K

Vyborny !! :yes:<3<3

Dnes jsem dělala a doufám, že návštěvě bude chutnat alespon stejně jako chutná nám. Jen příště dam do těsta mene cukru. Bodík už leti:yes:

Dneska peču s borůvkami:-p:yes:

Miluji sladké s kyselým a na tomto koláči to je super.Sousedi chválili a snědl se rychle ke kávičce a kdo nepřišel první už poté neměl.Znám tento recept a do sněhu jsem přidala kokos.:yes:;-)

Robievam každé leto,je super:-! Tento raz som do cesta pridala orechy :-p:yes:

Těsto je tučné, nepromáčí se / jako nakrémované boty/. Já ustřihla tak velký pečící papír, jak je velké dno pekáčku, položila papír na vál, na to ztuhlé těsto a polo válečkem, polo rukama doformovala do velikosti podkladu / papíru/. Pak už s papírem lehce přenesla na pekáček a bylo to jednoduché. Těsto se musí ale nechat před válením minimáně 1 hodinu v lednici / někdy nechávám přes noc/, aby ztuhlo a uleželo se.

Luxusní záležitost,moc děkuji za recept.Renáta :-p:yes::yes:

Je vynikající. Rybíz jsem měla černý zmrazený a misku lesních jahod. Na těsto jsem ještě natřela smíchaný tvaroh se zakysankou, pudinkovým práškem, cukrem a vanilkovou esencí a dala na deset minut zapéci, než jsem ušlehala sníh. Pak jsem natřela a dopekla. Nemá chybu, díky. Přidávám fotku:yes:

Irrena: se máš.. je výborný;-):yes::-)

Tématické fráze:
rybízový kolač, rybízový koláč se sněhem, výborný rybízový koláč, vyborny rybizovy kolac se snehem, koláč s rybízem a sněhem, rybízový koláč na plech, rybízové řezy se sněhem, piškot s rybízem, sněhovy koláč, rybízový moučník se sněhem, sněhový koláč s rybízem, koláč z červeného rybízu, koláč s rybízem, koláč z černého rybízu se sněhem, rybízový moučník, rybizova buchta se snehem, rybíz koláč, koláč z černého rybízu, rybízový koláč se sněhem top recepty, rybizovy kolac recept

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, rybíz červený, bílek, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu