Meruňkové Himaláje (v remosce)
Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci dokonale vláčná. Použít můžete meruňkový kompot, ale také čerstvou úrodu.
Suroviny pro 1 kus
Menší remoska (Original, 24 cm)
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 953 kJ / 3 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,44 g |
Tuky | 95,43 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 476,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto.
Krok 2: Suroviny na náplň dobře vymícháme.
Krok 3: Meruňkový kompot scedíme a meruňky nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta, na něj opatrně (opět naběračkou) celou náplň, tu poklademe meruňkami a pocákáme zbytkem těsta.
Krok 5: Pečeme přibližně 35-40 minut - těsto krásně vyběhne.
Zveřejněno 14. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
Moje poznámka
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
Nejnovější recepty
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 11 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno před 23 hodinami
Konzumní kmínový chléb
Přidáno 29. 5. 2025 06:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 19 minutami
Bublanina III
rapav před 1 hodinou
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 2 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 11 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 11 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
hifiklub před 13 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Scarlet2 před 15 hodinami
Krémová pórková polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 18 hodinami
Babiččiny škvarkové placky
danielle72 před 18 hodinami
Tématické fráze:
buchta z meruňkového kompotu,
remoska recepty,
pečeme s meruňkami,
jak péci v remosce,
meruňkova buchta v remosce,
recepty z remosky,
co upect v remosce,
penny meruňkový kompot,
třaslavá buchta,
merunkove hinalaje,
merunkova buchta z remosky,
koláč himalaje,
meruňkový koláč v remosce,
recepty do remosky,
moučník s broskvemi,
broskvová buchta,
buchta s jedním tvarohem a meruňkami,
buchta s tvarohem a meruňkami,
buchty pečené v remosce,
meruňkový koláč do remosky
Suroviny:
kypřící prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
vejce,
mléko,
kompot meruňkový
Komentáře (22)
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dá
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...
R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky
Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.
Dělají-li dva totéž, není to totéž...
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...
Zítra peču nabeton znovu