Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 878 kJ / 3 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,68 g |
Tuky | 348,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 9,05 g |
Sacharidy | 19,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří filet rozdělte nožem na proužky široké cca 2,5 cm a posypejte je rovnoměrně ze všech stran směsí soli s drceným pepřem i kmínem (výborný je citrónový pepř). Postupně od středu pak stáčejte jeden za druhým na prkénku do podoby kotoučů a zároveň rybí kousky prokládejte stejně širokými proužky anglické slaniny (poslední vnější otočku tvoří rovněž slanina).
Krok 2: Každý úhledně stočený biftek stáhněte po obvodu delším pruhem složeného alobalu a všechny zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji či sádle, aby se ryba zatáhla a nepustila šťávu. Zapečený kotouč opatrně překlopte na druhou stranu, lehce stáhněte oheň a maso dopečte. Případně kousky vložte na chvilku v pekáčku do vyhřáté trouby.
Krok 3: V předstihu připravte houbovou omáčku: Sušené houby jemně rozdrťte (můžete v chopperu), zalité horkou vodou cca 10 minut povařte a nechte vše zvolna zchladnout. V kastrůlku na rozehřátém másle nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli a zaprašte ji moukou.
Krok 4: Dobře umíchanou světlou cibulovou jíšku nařeďte houbovým vývarem s drcenými nabobtnalými houbami a vše zvolna provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a bílým pepřem. Rozdělte ji pak na nahřáté talíře, přidejte připravené kapří bifteky a porce dozdobte plátky citrónu, snítkou petrželky a proužky kapie. Jako příloha se hodí různě upravené brambory včetně hranolků, pečivo či rýže.
Zveřejněno 13. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Moje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 7 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 13 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 30 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 48 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na kapra,
ryba s houbovou omáčkou,
recept tatarsky bif,
biftek se slaninou,
kapri recepty s omackou
Suroviny:
filet z kapra,
sůl,
pepř černý,
kmín drcený,
slanina anglická,
olej,
houby sušené,
máslo,
cibule,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
citron,
petrželka,
kapie
Komentáře (1)