Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 459 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,72 g |
Tuky | 53,73 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 661 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 216,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Jablko nakrájíme na kousky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a velice opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou necháme smažit zhruba 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2-3 cm.
Krok 4: Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme ho a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky, vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Krok 5: Do pánve vložíme zbytek másla a necháme ho rozpustit. K máslu přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme.
Krok 6: Na závěr do pánve vrátíme na kousky natrhané těsto a naposledy vše promícháme.
Zveřejněno 3. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Moje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 45 minutami
Broskvový džem
Annanas před 53 minutami
Červená řepa
radbastim před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 2 hodinami
Kounický kotlet
Kajkajak před 3 hodinami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 3 hodinami
Plněné papriky
Rebeca před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 5 hodinami
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 5 hodinami
Koprová omáčka
Elis_131 před 5 hodinami
Tématické fráze:
štika recept od pohlreicha,
štika recepty od pohlreicha,
štika podle pohlreicha,
trhanec recept,
recept na trhanec,
trhanec,
rakouský trhanec,
zapečený lilek podle pohlreicha,
krupicový trhanec,
jak pripravit trhanec,
piškotový trhanec,
babiččin trhanec s jablky,
dezerty podle pohlreicha,
pohlreichovi recepty,
trhanec od polreicha,
linecký koláč s jablky pohlreich,
dezerty pohlreich,
houbové karbanátky podle pohlreicha,
rizoto podle pohlreicha,
vaječný trhanec
Suroviny:
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
vejce,
jablko,
rozinky,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr krupice
Komentáře (2)