Aljašská treska pečená s bramborami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 844 kJ / 1 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,96 g |
| Tuky | 86,08 g |
| Vláknina | 15,35 g |
| Cholesterol | 495 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 118,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme olejem a vinným octem. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut.
Krok 2: Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Poprášíme moukou z obou stran. Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Dáme do
trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.) Krok 3: Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku. Krok 4: Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.
trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.) Krok 3: Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku. Krok 4: Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.
Zveřejněno 20. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska pečená s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWp2
Moje poznámka
Aljašská treska pečená s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWp2
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
veveruska73 před 14 minutami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 44 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 12 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 13 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 15 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 15 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 16 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 16 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 17 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená v troubě,
file z aljašské tresky recepty,
filé z aljašské tresky recept,
aljasska treska recept,
filety z aljašské tresky recepty,
aljašská treska recepty,
aljasská treska,
pečená aljašská treska,
aljašská treska v troubě,
recepty ryby aljašská treska,
aljašská treska filety recepty,
aljašská treska filé recepty,
pecena treska,
recept na filety z aljašské tresky,
zapečená aljašská treska,
pečená treska recept,
příprava aljašské tresky,
recept na aljašskou tresku,
pečená treska se zeleninou,
jak připravit aljašskou tresku
Suroviny:
treska aljašská,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
mouka hladká,
rozmarýn sušený,
máslo,
olej olivový,
kapie,
ocet vinný červený,
mexická směs
Komentáře (1)