Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 148,32 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 674,95 g |
Postup přípravy
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut. Krok 3: V hrníčku rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Moje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 8 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 17 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 21 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 43 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
la brioche,
rúžičkovy jablečny koláč,
děrovaný koláč s polevou,
růžičkový koláč kynutý,
koláč děrovany s čoko polevou,
jablkový růžičkový koláč,
jablečný ruzickovy koláč s jablky,
ruzickovy koláč s jablky,
jablečný koláč růžičkový,
buchta pudink a cukrová poleva
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr,
kůra citronová,
droždí,
máslo,
rozinky,
ovoce sušené,
skořice,
med,
rum
Komentáře (1)