Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuřecí maso s bramborami

Vrstvený oběd nebo večeři podle tohoto receptu připravíme během krátké chvilky. Drobně pokrájené kořeněné maso, zapečené s cibulí a bramborami, můžeme v závěru pečení posypat tvrdým sýrem. Pokrm je velice šťavnatý, a zároveň dietní.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 870 kJ /
686 kcal
Bílkoviny64,30 g
Tuky10,07 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy79,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, drobně nakrájenou cibuli a Solamyl. Vše důkladně promícháme. Můžeme dochutit i jinak, svým oblíbeným kořením. Krok 2: Brambory nakrájíme na silnější plátky, měsíčky nebo kostky, lehce osolíme, přidáme špetku drceného kmínu a promícháme. Krok 3: Pekáček vyložíme papírem na pečení, na dno rozprostřeme část připravených brambor, na ně rozprostřeme masovou směs a následně zbytek brambor. Krok 4: Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut - záleží na teplotě trouby. Krok 5: Ke konci přípravy na chvíli odklopíme a můžeme před dokončením posypat strouhaným tvrdým sýrem. Krok 6: Podáváme se zeleninovým salátem, jedná se o dietní pokrm.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 13. 2. 2012

Poznámka autorky Merylas

Masová směs je, dá se říci stejná, jako se používá na smažené masové placičky. Snažila jsem se ale o dietnější jídlo bez smažení a bez přidání tuku. Výhodou je taky tzv. jídlo z jednoho pekáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP05

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP05

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

teushka: Děkuji za zprávu. :-K

Perfektní, dělala jsem s rozmarýnem a sýrem navíc :-)

Marin 1: Děkuji za vyzkoušení, je to opravdu light rychlovka z jednoho pekáčku a dá se přidat ještě cokoliv. Jak ta šunka, tak třeba žampiony, různé bylinky atp. A kdo to nepotřebuje odlehčené, tak třeba i kousek anglické slaniny. :-K

Dnes to mám už v troubě, proložil jsem to ještě šunkou, vypadá to skvěle a rychle hotové

Veronika 5. 4. 2017 08:28
Pravě se mi to peče v troubě <3 tak uvidíme:-p

Výborný recept,ale mám rád ostřejší,tak jsem jak spodní,tak vrchní vrstvu brambor posypal jen troškou pálivé papriky.Taky se dá.Jinak vynikající.:yes::-8

Uz je to v trubě a moc se tesime <3 dekujeme za recept :-K

Dnes jsem vyzkoušela. Výborný a rychlý, přesně podle mých představ.:-)):-)):-)):-))

Skvělé:-p:-p+:yes:

Ještě jednou všem děkuji.

Tématické fráze:
zapečené kuřecí maso s bramborami, zapečené kuřecí maso, zapečené kuřecí maso s bramborem, zapečené kuře s bramborami, kureci maso s bramborami, zapečené kuře s bramborem, kure zapecene s bramborami, kuřeci maso zapečené, zapékané kuřecí maso, recepty s bramborami, zapečené kuřecí maso recepty, zapečené kuřecí s bramborami, kuřecí maso s bramborem, kuřecí zapečené s bramborami, zapečené kuřecí řízky s bramborami, kuřecí maso recepty, recepty zapečené kuřecí maso, kuřecí prsa zapečená s bramborami, zapečená kuřecí prsa s bramborami, kuřecí maso zapečené s bramborami

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, česnek, vejce, sůl, pepř mletý, solamyl, brambory, kmín drcený, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu