Výborná rajská omáčka
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami, jiný s plněnými paprikami, některým chutná jedině s plátkem masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,63 g |
Tuky | 14,17 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 43,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso opečeme z obou stran. Maso vyndáme, do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme osmažit.
Krok 2: Přidáme rajský protlak, vložíme zpátky maso, osolíme, opepříme a zasypeme lžící hladké mouky, chvilku restujeme, zalijeme vodou (nebo vývarem pokud máme).
Krok 3: Přidáme pasírovaná rajčata, 2 bobkové listy, nové koření a necháme vařit 45 minut.
Krok 4: Maso, bobkový list a nové koření vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit smetanou. Pokud chceme rajskou sladší, můžeme přidat cukr, kyselosti dosáhnete šťávou z citronu.
Krok 5: Rajskou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 11. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBmg
Moje poznámka
Výborná rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBmg
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 7 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Tématické fráze:
výborná rajská omacka,
rajská omáčka s vepřovým masem,
rajská omáčka z vepřového masa,
vyborna rajská omáčka z protlaku,
rajská omáčka z pasírovaných rajčat,
výborná rajská,
recept na výbornou rajskou omáčku,
rajska omacka,
recept na výbornou rajskou,
výborná rajská omáčka z rajčat,
rajská omáčka výborná,
rajská omáčka s vepřovým,
rajská omáčka z kýty,
rajská omáčka z vepřového,
rajská omáčka recept,
rajská omáčka s vepřovou panenkou,
rajská s vepřovým masem,
rajská z vepřového masa,
vyborna rajska omacka recept,
veprove maso na rajskou
Suroviny:
kýta vepřová,
protlak rajčatový,
cibule,
pasírované rajčata,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
bobkový list,
koření nové koření,
smetana,
mouka hladká,
máslo,
šťáva citronová
Komentáře (1)