Třešňová povidla
Pokud se vám poštěstí získat zdravé a vyzrálé třešně, zkuste doma připravit povidla. Doba skladovatelnosti je fakticky neomezená a chuť naprosto luxusní. Nedá se srovnávat s koupenými, takže za práci při přípravě to určitě stojí.
Postup přípravy
Krok 1: Zralé třešně omyjeme a vypeckujeme.
Dáme je do širokého silnostěnného kastrolu, minimálně podlijeme vodou (jen pár lžic) a třešně rozvaříme. Krok 2: Rozvařené třešně rozmixujeme ponorným mixérem a za stálého míchání pomalu a mírně vaříme do odpaření vody a zahuštění povidel. Krok 3: Před dovařením povidla trochu dosladíme - některá není třeba sladit vůbec.
Hotová povidla ještě horká nalijeme do sklenic a zavíčkujeme. Krok 4: Měla by vydržet i bez zavaření, ale je vždy lépe pro jistotu ještě zavařit při teplotě 80-85 °C po dobu 15 minut.
Dáme je do širokého silnostěnného kastrolu, minimálně podlijeme vodou (jen pár lžic) a třešně rozvaříme. Krok 2: Rozvařené třešně rozmixujeme ponorným mixérem a za stálého míchání pomalu a mírně vaříme do odpaření vody a zahuštění povidel. Krok 3: Před dovařením povidla trochu dosladíme - některá není třeba sladit vůbec.
Hotová povidla ještě horká nalijeme do sklenic a zavíčkujeme. Krok 4: Měla by vydržet i bez zavaření, ale je vždy lépe pro jistotu ještě zavařit při teplotě 80-85 °C po dobu 15 minut.
Zveřejněno 16. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xkB
Moje poznámka
Třešňová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xkB
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 10 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pivovarská bašta
oopicka před 1 hodinou
Bratislavská buchta
Wikki před 2 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 3 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 7 hodinami
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 7 hodinami
Tématické fráze:
tresnova povidla,
třešňová povidla v troubě,
povidla z třešní,
třešňová povidla pecena,
tresnova povidla pecena v troube,
pečená třešňová povidla,
rozvarene tresne,
borůvková povidla bez míchání,
angreštova povidla,
pečené tresnove povidla,
zahuštění povidel,
třešňové povidla,
třešně rozvařené,
pecena povidla z tresni,
třešňová povidla bez míchání,
povidla s tresni,
rybízová povidla,
třešňová marmeláda s medem,
povidla z třešní bez míchání,
rybízová povidla bez míchání
Komentáře (14)
Nicméně recept
Tou "zavařeninou" jsem se chtěl pouze vyhnout podobnému nonsensu jako je profláknuté "pomazánkové máslo"
No vidíš, a já měla zafixováno, že povidla se mohou nazývat pouze švestková, jablečná a hrušková.... Člověk se furt učí....