Postup přípravy
Krok 1: Přezrálé jablko nakrájíme na kousky (včetně jadřince, vykrojíme jen bubáka a utrhneme stopku) a vložíme ho do klasické zavařovací sklenice.
Přidáme menší hrsku rozinek, zalijeme převařenou vodou, zakryjeme víčkem a necháme v teple kvasit. Během kvašení můžeme párkrákt lžící promíchat.
Naložila jsem ve čtvrtek večer, v neděli ráno bylo vykvašeno. Krok 2: Fermentovaná voda je plná bublinek a šumí (je vidět na fotce). Scedíme ji, část použijeme, zbytek můžeme uschovat v lednici, kde pár dnů vydrží beze změn. Krok 3: Než vznikne kvásek, který sám vykyne těsto, je třeba ho 2x nakrmit:
110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. Krok 4: K vykvašené směsi přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba.
Přidáme menší hrsku rozinek, zalijeme převařenou vodou, zakryjeme víčkem a necháme v teple kvasit. Během kvašení můžeme párkrákt lžící promíchat.
Naložila jsem ve čtvrtek večer, v neděli ráno bylo vykvašeno. Krok 2: Fermentovaná voda je plná bublinek a šumí (je vidět na fotce). Scedíme ji, část použijeme, zbytek můžeme uschovat v lednici, kde pár dnů vydrží beze změn. Krok 3: Než vznikne kvásek, který sám vykyne těsto, je třeba ho 2x nakrmit:
110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. Krok 4: K vykvašené směsi přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba.
Zveřejněno 25. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásek z fermentované ovocné vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5v4Y
Moje poznámka
Kvásek z fermentované ovocné vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5v4Y
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
Tématické fráze:
kvasek z rozinek,
kvásek z jablka,
kvásek z jablek,
kvásek z rozinky,
recept na fermentovanou ovocnou vodu,
chleba z fermentované vody,
kvásek z vodou z jablek,
fermentovaný kváskový chléb recept,
fermentovany chléb,
fermentovaná mouka,
kvásek ze sodovky,
fermentované těsto,
kvásek z z jablek,
chleba z fermentované ovocné vody,
fermentovaná voda na chléb,
chléb zadělaný fermentovanou ovocnou vodou,
chléb z fermentované vody,
recept na kvásek s jablka,
fwrmentovana voda,
kvásek ovocem
Suroviny:
jablko,
rozinky,
mouka celozrnná
Komentáře (1)