Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 690 kJ / 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,15 g |
| Tuky | 30,05 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,39 g |
| Sacharidy | 12,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky.
Připravíme hluboký talíř nebo misku s průměrem dna stejně velkým jako rýžový papír a naplníme vodou. Do vody ponoříme list rýžového papíru a necháme asi 1–2 minuty změknout. Poté papír přeneseme na suchý mělký talíř. Přibližně do 1/3 od okraje papíru rozložte lístky máty, na ně položte nudličky mrkve, papriky a okurky a mungo klíčky. Přes náplň přehněte kratší okraj papíru, poté založte horní a dolní okraj a zarolujte. Snažte se co nejvíc utahovat, aby se závitky nerozpadaly. Krok 2: Na přípravu omáčky dejte do malého rendlíku arašídové máslo a vodu a na velmi mírném plameni zahřívejte, až se vytvoří hladká omáčka. Je-li příliš hustá, přidejte ještě trochu vody. Poté vmíchejte sojovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr, zázvor, česnek a podle chuti chilli koření a sůl. Krok 3: Omáčku nalijte do malé mističky a podávejte spolu se závitky. Jedí se rukama, závitek si omočíte do omáčky a rovnou strčíte do pusy. Přípravu závitků i závěrečnou hostinu vřele doporučuji jako společenskou aktivitu pro rodinu i hosty, je to legrace, která navíc skvěle chutná. :)
Připravíme hluboký talíř nebo misku s průměrem dna stejně velkým jako rýžový papír a naplníme vodou. Do vody ponoříme list rýžového papíru a necháme asi 1–2 minuty změknout. Poté papír přeneseme na suchý mělký talíř. Přibližně do 1/3 od okraje papíru rozložte lístky máty, na ně položte nudličky mrkve, papriky a okurky a mungo klíčky. Přes náplň přehněte kratší okraj papíru, poté založte horní a dolní okraj a zarolujte. Snažte se co nejvíc utahovat, aby se závitky nerozpadaly. Krok 2: Na přípravu omáčky dejte do malého rendlíku arašídové máslo a vodu a na velmi mírném plameni zahřívejte, až se vytvoří hladká omáčka. Je-li příliš hustá, přidejte ještě trochu vody. Poté vmíchejte sojovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr, zázvor, česnek a podle chuti chilli koření a sůl. Krok 3: Omáčku nalijte do malé mističky a podávejte spolu se závitky. Jedí se rukama, závitek si omočíte do omáčky a rovnou strčíte do pusy. Přípravu závitků i závěrečnou hostinu vřele doporučuji jako společenskou aktivitu pro rodinu i hosty, je to legrace, která navíc skvěle chutná. :)
Zveřejněno 4. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kx35
Moje poznámka
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kx35
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
arašídová omačka k závitkům,
arasidova omacka k jarnim zavitkum,
omáčka k rýžovým závitkum,
omáčka k ryzovim závitky
Suroviny:
papír rýžový,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
cuketa,
fazole mungo,
máta čerstvá,
voda,
máslo arašídové,
omáčka sojová,
limetka,
cukr,
zázvor,
česnek,
sůl,
chilli
Komentáře (2)