Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločková polévka se zeleninou a vejcem

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 porcí

9porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 552 kJ /
1 805 kcal
Bílkoviny64,66 g
Tuky113,41 g
Vláknina16,57 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 515 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy123,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V menší části vývaru povaříme vločky a prolisujeme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník. Krok 2: Drobně nakrájenou (nebo hrubě nastrouhanou) kořenovou zeleninu osmahneme na pánvičce na kousku másla. Krok 3: Ze zbylého másla a hladké mouky usmažíme žlutou jíšku, rozředíme ji mlékem a vývarem a za stálého míchání provaříme asi 20 minut. Krok 4: Do polévky přidáme prolisované vločky, osmaženou zeleninu a vaříme, až je zelenina měkká - stačí chvilka. Polévku okořeníme, dosolíme podle chuti a ještě krátce povaříme. Krok 5: Do vřící vlijeme rozšlehaná vejce, promícháme, přivedeme k varu a odstavíme. Můžeme přidat drobně sekanou petrželovou nať.

TIP: Tipy na polévky s kořenovou zeleninou

Zveřejněno 23. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

(Receptury jídel pro závodní stravování)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk6W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: děkuji, Maruško, i u nás tahle obyčejná polévka moc chutná :-)

:-)<3:yes::yes: mám ráda polévky a i tuto si dělávám, hlavně v zimě je skvělá :-K

pokud používám do polévky vločky nikdy je nemixuji ani nepasíruji, máme je rádi tak jak jsou

Polívka vločková a knedlíky se švestkama.

Nikdy jsem do vločkové polévky nedávala mléko. Jenže máme vnuka, který vyžaduje jíst jen " poivku". A tak hledám a vzpomínám. Takže tato " móóc dobá, ete pidat". Díky autorce.:yes::-K

popoluska340: děkuji, i za fotografii :-K Tahle polévka zahřeje i zasytí, viď? ;-)

cathleen: presne,zohreje,zasyti,a rada si ju davam aj na ranajky.

Moc dobrá polévka, akorát já vločky nemixuji. Povařím je v polévce a ony se pěkně rozvaří.:yes:

Dovolím si dát svůj recept. Na másle zlehka osmažím cibulku, přidám vločky/ty jemnější v modrém sáčku/ a trochu osmažíme.Pozor na cibulku, aby nebyla tmavá. Přidám nastrouhanou zeleninu/mám v mrazáku, celer,mrkev,petržel/, ale běžně čerstvou. zalejeme vodou a povaříme. Stačí 15-20 minut.
Nakonec do horké polévky vlijeme rozšlehané vejce.Kdo má rád, může si přidat hrášek i kukuřici.
Ochutíme zelenou petrželkou.Je rychlá a chutná.:-):-D

Polievka musi byt vyborna,urcite vyskusam.Uz v minulosti som robila s vlockami zelenonovu,ale skusim podla teba vlocky rozmixovat,musi byt fajna:-):-):-):yes::yes::yes:

popoluska340: ano, byla moc dobrá a doufám, že bude chutnat i tobě :-K

Veverka: díky za recept :-K

Ivanko, tu znám moc dobře, podobně také dělám a máme jí rádi. Nejen, že nám chutná, ale je i zdravá. KRÁSNÉ Vánoce a do Nového roku hlavně to zdravíčko.... Polévku doporučuji:-p

Bibinka: děkuji, Jani :-K I Tobě, Tvým milým (a nezapomínám na pidíky! :-8 ) přeji krásné svátky a moc pěkný nový rok!

Tématické fráze:
vločková polévka se zeleninou, zeleninová polévka s vločkami, vločkova polévka recept nejlepší, vlockova polevka, nejlepší zeleninová polévka, zeleninová polévka s vejcem, hrášková polévka, vločková polévka recept, vločková polévka se zeleninovou, vločková zeleninová polévka, polévka z vloček se zeleninou, vlockova se zeleninou, vločkovací polévka s vejcem, recept vločková polévka, vlockove knedlíčky do polevky, recepty polévka z vločkami a vejcem, nej vlockova polévka recept, vločkovaka polév, vločky s vejce, polevky s vlockami

Suroviny:
vločky ovesné, máslo, zelenina kořenová, mouka hladká, mléko, vývar masový, vejce, květ muškátový, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu