Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 636 kJ / 1 347 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 154,07 g | 
| Tuky | 71,82 g | 
| Vláknina | 11,34 g | 
| Cholesterol | 350 mg | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 2,70 g | 
| Sacharidy | 18,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily.
	Krok 2: Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem tak, aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí, za občasného promíchání a podlití.
	Krok 3: Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit. Roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.
	Krok 4: Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.
Zveřejněno 21. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Houbové roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp75
Moje poznámka
					
				
Houbové roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp75
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							roštěná na houbách, 
						
						
							roštěnky na houbách, 
						
						
							roštěnka na houbách, 
						
						
							roštěná na houbách recept, 
						
						
							roštěnky na houbách recept, 
						
						
							recept roštěna na houbach, 
						
						
							roštěná na na houbách, 
						
						
							roštěná s houbami, 
						
						
							roštěnec na houbách, 
						
						
							roštěná omáčka na houbach, 
						
						
							rostenky na na houbách, 
						
						
							roštěná na čerstvych houbach, 
						
						
							roštěná s houbama, 
						
						
							roštěnec na o houbách, 
						
						
							roštěnka s houbami, 
						
						
							roštěná na houbach top recept, 
						
						
							roštěná na hooubach, 
						
						
							roštěnka na houbách recept, 
						
						
							roštenky s houbami, 
						
						
							houby k roštěné
						
					
						Suroviny:
						
							roštěná hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							olej, 
						
						
							tymián, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							vývar, 
						
						
							jíška
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (3)
No, v tomto případě je namáčení zbytečné, že