Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 823 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 0,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
Krok 2: Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBDJ
Moje poznámka
Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBDJ
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 2 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 11 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 45 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 49 minutami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 49 minutami
Niva v bramboráku
kimlo před 3 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 3 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 4 hodinami
Pekingská polévka
Rasice před 5 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 5 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 5 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 5 hodinami
Tématické fráze:
omáčka aioli,
omáčka aioli recept,
tatarská omáčka z avokáda,
majonéza s avokádem,
avokádové recepty,
maloneza s cesnekem
Suroviny:
avokádo,
hořčice dijonská,
olej rostlinný,
cukr,
pepř mletý,
list medvědího česneku
Komentáře (5)
Trošku jsem ho upravila, neměla jsem medvědí česnek, použila jsem šťávu z limetky a dijonskou hořčici s ořechy, lžičku hnědého cukru - výsledek je vynikající, určitě budu dělat častěji. Díky