Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový koláč s ovocem a drobenkou z ovesných vloček

Tento snadný a rychlý koláč ze špaldové celozrnné mouky, která dodá koláči jemně oříškovou chuť i aroma, je jako stvořený pro zdravé mlsání. Podávat ho můžete s kopečkem smetany nebo zdravěji s jogurtem.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší plech 20 x 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 545 kJ /
3 237 kcal
Bílkoviny54,48 g
Tuky112,57 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 371 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy480,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Na těsto smícháme nejprve všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva) a potom teprve přidáme mléko, olej a vejce. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do pekáčku. Krok 3: Z ovesných vloček, másla, třtinového cukru a skořice vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 4: Na těsto na plechu naskládáme libovolné letní ovoce, nejlépe tak, aby byl koláč celý pokrytý. Pak zasypeme drobenkou z ovesných vloček. Krok 5: Vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 175 °C, dokud drobenka na koláči nebude krásně zlatavá a těsto se nebude lepit na špejli.

TIP: Jak zjistit, že je moučník upečený

Zveřejněno 31. 8. 2018

Poznámka autorky Ivana K.

K podávání se výborně hodí třeba šlehačka, trocha zakysané smetany nebo ostružinový přeliv. Ten lehce vytvoříme povařením ostružin, jejich rozmačkáním šťouchadlem na brambory, oslazením a zahuštěním Solamylem nebo Gustinem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2B8J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2B8J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dnes upečeno. Korpus podle receptu, přidala jsem tvaroh ochucený agávovým sirupem a ovoce. Na drobenku jsem použila rozdrcené zbytky cukroví, dala jsem rybíz a borůvky.;-)

výborný

Tématické fráze:
drobenka z ovesných vloček, spaldovy drobenkový koláč, drobenka ze špaldové mouky, špaĺdový koláč s drobenkou, žmolenka z ovesných vloček, drobenka s ovesných vloček, posypka z ovesných vloček, drobenka se špaldové mouky, drobenka z vlocek, drobenkovy koláč že špaldové mouky a s s ovocem, ostružinový koláč ze špaldové mouky, drobenkovy kolac ze spaldove mouky, špaldový koláč s ovocem, recepty z ovesných vloček, špaldovy kolace, drobenkový koláč z vloček, drobenkovy kolac s z ovesných vloček, špaldový koláč, ovesna drobenka recept, drobenka s ovesnymi vlockami recept

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná hladká mouka, cukr třtinový, mléko, prášek do pečiva, vejce, ovoce, vločky ovesné, máslo, cukr třtinový, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu