Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 102 692 kJ / 24 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 288,51 g |
Tuky | 367,84 g |
Vláknina | 3 651,65 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 75,46 g |
Sůl | 164,21 g |
Sacharidy | 2 194,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na polovině másla v hrnci lehce osmažím krupičku, přidám sůl a zaliji studeným vývarem (nebo vodou), prošlehám a přivedu k varu. Zvolna za občasného míchání nechám provařit 10-15 minut.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zveřejněno 1. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Moje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 21 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbanátky
Bomber před 11 minutami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 39 minutami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 2 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 2 hodinami
Kynutý knedlík
Bigharvik před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
petrasd před 3 hodinami
Španělské ptáčky
trdlo před 3 hodinami
Žampiónová polévka
Dagemar před 3 hodinami
Bábovka s rybízem
obrovav před 3 hodinami
Tématické fráze:
kdy dát mlíčí do polevky,
rybí ,polévka z jiker a moci,
krupička rybí polévka,
kdy dát do polévky mlíčì,
rybí polévka jen z jiker a mlíčí,
co dát místo mlíčí,
krupička místo jiker kapra,
rybí polévka z kapra s krupičkou,
rybí polévka s krupička,
rybí polévka s krupici,
rybí polévka,
polévka z mlíčí ajiker,
rybi polevka bez jiker,
co dát místo jiker do polévky
Suroviny:
mlíčí,
máslo,
krupice dětská,
mrkev,
celer,
petržel,
ořech muškátový,
vývar,
sůl,
pepř,
petrželka,
rohlík
Komentáře (3)
OK, jak píšete v poslední větě
Bezhlavě dělávám podobně s filé a kapkou mléka
Říkáme tomu norská rybí polévka
***
Mlíčí ale bezhlavě nevařím
Pokud se mlíčí povaří opravdu jen krátce, pak je jako máslo a jde přímo do ledvin, že
Nejlepší je oddělit jikry od mlíčí, jikry dát vařit dřív a mlíčí až na samý závěr
***
ad. Poznámka pod receptem
No, já z kapra nevyhodím ani šupinu. Doslova!