Koblihy bez smažení
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech zbyde jejich příjemně sladká chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 344 kJ / 2 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,98 g |
Tuky | 50,50 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 419,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme kvásek, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.
Krok 3: Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.
Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, ze které vykrajujeme pomocí skleničky kolečka.
Krok 5: Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.
Krok 6: Vzniklé koblihy klademe na plech vyložený pečicí fólií (nebo papírem).
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 8: Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Moje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 7 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 16 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno 12. 6. 2025 12:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Bramboračka
Kajkajak před 2 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 3 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 4 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 4 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 5 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 6 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez smažení,
smažení koblih,
koblihy recept,
smazeni koblihu,
jednoduché koblihy bez smazeni,
koblihy v cukru,
jak smažit koblihy,
rychlé koblihy bez smažení,
cibulový koláč recept,
domací koblihy bez smažení,
koblihy bez smažení recept,
kdy smazit koblihy 2020,
recept na koblihy bez smazeni,
koblihy bez tuku,
nejlepši koblihy bez droždi,
koblihy bez cukru,
koblihy z hery,
koblížky bez smažení,
smazime na koblihy,
koblihy na dosmažení
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
žloutek,
tuk hera,
cukr vanilkový,
droždí,
sůl,
rum,
džem švestkový,
cukr moučkový
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0